Prima pagină » Actualitate » Cum începe semestrul II pentru elevii din România. Ministrul Educației anunță noi reguli de funcționare a școlilor
Cum începe semestrul II pentru elevii din România. Ministrul Educației anunță noi reguli de funcționare a școlilor

Cum începe semestrul II pentru elevii din România. Ministrul Educației anunță noi reguli de funcționare a școlilor

16 ian. 2022, 14:20,
BZI.ro, în Actualitate

Luni, 17 ianuarie 2022, elevii din România intră în semestrul al II-lea. Cu această ocazie, Ministrul Educației a făcut câteva declarații importante, așteptate cu interes și de către elevi, dar și de către profesori. În primul rând, semestrul a doilea începe cu prezență fizică pentru toate școlile și grădinițele.

Anunțul Ministrului Educației cu privire la semestrul al II-lea

Sorin Cîmpeanu a anunțat că a fost eliminat un criteriu important privind imunizarea, astfel încât toate instituțiile de învățământ ar putea funcționa cu prezență fizică începând de luni, 17 ianuarie 2022. Concret, nu mai este obligatoriu ca 60% din personalul didactic să fie imunizat pentru ca școlile să poată funcționa.

Schimbarea a fost făcută ca urmare a faptului că s-a constatat că noua tulpină afectează inclusiv persoanele imunizate. De aceea, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis ca școlile și grădinițele să treacă la sistemul online doar în cazul în care în județele în care se află rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate pacienților infectați este mai mare de 75%.

Nu mai contează rata de incidență din localități și rata de vaccinare a cadrelor didactice, ci gradul de ocupare a spitalelor din fiecare județ. Zeci de mii de părinți și copii trebuie să se adapteze din nou, din mers, și să spere că vor putea rămâne sănătoși, fără să își compromită șansele la educație, a transmis Ministrul Educației.

Care sunt noile reguli de funcționare a școlilor din România

Potrivit ordinului comun al ministerului Sănătății nr. 82/13.01.2022 și ministerului Educației 3030 din 14.01.2022, toate școlile dintr-un județ trec în sistem online atunci când rata de ocupare a paturilor destinate bolnavilor infectați este mai mare de 75% în județul respectiv.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit ca o școală întreagă să treacă în sistem online, timp de 10 zile, când cel puțin jumătate din totalul de clase fac ore online din cauza infectărilor din colective (dacă apar trei cazuri într-un interval de șapte zile consecutiv).

Este important de menționat că noile reguli se aplică la nivelul fiecărui județ, cu excepția regiunii București-Ilfov, care vor fi tratate împreună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *