Prima pagină » Culinar » Cum gătești pasca poloneză? Iată rețeta completă
Cum gătești pasca poloneză? Iată rețeta completă

Cum gătești pasca poloneză? Iată rețeta completă

23 aug. 2023, 12:22,
BZI.ro, în Culinar

Pasca poloneză este un deliciu care cucerește pe oricine prin gustul ei și ușurința cu care se face. Pasca se face cu blat cu cacao, conține cremă de brânză și are glazură de ciocolată. Este o pască extraordinară care poate fi făcut de Paște, dar care poate fi făcută în orice perioadă a anului.

Dacă nu îţi surâde ideea de a găti acest tip de pască trebuie să știi că ai o multitudine de alte soluții. De exemplu, pasca cu brânză de vaci şi stafide.

Rețeta de pască poloneză, pas cu pas

Înregistrează în caiet această rețetă pentru pasca poloneză. Aceasta oferă o aromă delicioasă și este simplu de pregătit. Dacă ești la început în bucătărie, tot ce trebuie să faci este să urmezi lista de ingrediente de mai jos și ghidul detaliat de preparare. Ingredientele sunt simple și nu sunt foarte scumpe. Le poți găsi în orice magazin din apropriere. Desigur, pe unele dintre ele le poți avea și în casă:

Iată lista cu ingrediente de care ai nevoie

Pentru blat ai nevoie de:

  • 1/2 pahar lapte dulce;
  • 1 pahar faina grâu;
  • 1/2 pahar zahăr pudră;
  • 1 ou;
  • 100 gr unt/margarină;
  • 3 linguri cacao;
  • 1 plic praf de copt;
  • 1 plic zahar vanilat.

Crema de brânză:

  • 500 gr brânză de vaci;
  • 2 ouă;
  • 1 pahar zahăr pudră;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 1 lingura faina;
  • 50 gr stafide

Cum preparăm pasca poloneză

Pentru a pregăti blatul, amestecați untul cu zahărul și zahărul vanilat, apoi adăugați cacao, oul, laptele și amestecul de făină cu praful de copt. Asigurați-vă că ingredientele se omogenizează și obțineți o consistență similară cu cea a unei creme ușor mai dense.

Crema de brânză se obține în felul următor:

Brânza de vaci se trece de două ori prin mașina de tocat carne (sau poate fi bine frământata manual), apoi se amestecă cu zahărul pudră, zahărul vanilat și gălbenușurile. Se adaugă făina și, dacă doriți, stafidele (pe care eu nu le-am mai folosit de data aceasta, din cauza lipsei – le-am gustat în mod repetat și am uitat să le pun în cuptor). În final, se adaugă albușurile bătute spumă (am omis acest pas și am adăugat ouăle întregi, rezultând un aspect pufos – însă nu a afectat semnificativ rețeta). Amestecați compoziția ușor, de jos în sus, pentru a o uniformiza.

Într-o formă de tort unsă cu unt și tapetată cu făină, se toarnă 2/3 din aluatul pentru blat și se nivelează cu grijă folosind o spatulă sau o lingură. Pe partea de sus, se distribuie uniform întreaga cremă de brânză, apoi se adaugă restul de aluat, întins bine pentru a acoperi crema. Forma se introduce în cuptorul preîncălzit la temperatura potrivită și se coace până când pasca începe să se desprindă ușor de marginile formei. După ce se scoate din cuptor, se lasă să se răcească bine în formă, apoi se extrage și se aplică glazura de ciocolată.

Ca să obținem glazură, se topește 100 g de ciocolată la bain-marie, adăugând câteva picături de ulei pentru omogenizare. Se amestecă cu 50 g de unt și se toarnă peste pască. Se lasă să se răcească și să se întărească. În acest fel pasca poloneză este gata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *