Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Coronavirus: 3 lucruri de știut despre gelurile hidroalcoolice

Coronavirus: 3 lucruri de știut despre gelurile hidroalcoolice

19 mart. 2020, 14:36,
BZI.ro, în Sanatate

Cum folosim corect gelurile hidroalcoolice. Într-o perioadă în care epidemia de coronavirus se extinde, gelurile hidroalcoolice sunt cele mai cautate produse. Cum să alegi soluția hidroalcoholică potrivită?

Utilizarea gelurilor hidroalcoolice este, alaturi de spălarea mâinilor cu apă si săpun, centrul strategiei de luptă împotriva coronavirusului.

Pentru a fi sigur că esti bine protejat, cu o soluție antimicrobiană eficientă, este recomandabil să te bazezi pe mai multe criterii.

Se recomandă acordarea de prioritate produselor hidroalcoolice care poartă standardul NF EN 14476, deoarece „referința la acest standard indică faptul că produsul a făcut obiectul unor teste care demonstrează activitatea sa asupra virusurilor mai rezistente. Acest standard este în general clar vizibil pe ambalaj.

Optați pentru un produs care conține 60 – 70% alcool

În plus față de standardul NF, idealul este să alegeți o soluție sau gel hidroalcoolic pe bază de alcool etilic (sau etanol) sau alcool propilic (propan-1-ol sau n-propanol) sau alcool izopropilic (propan -2-ol sau izopropanol) a căror concentrație optimă este cuprinsă între 60% și 70% sau la o concentrație între 520 și 630 mg/g. Această concentrație de alcool trebuie să apară vizibil pe etichetă.

De menționat, de asemenea, că unele geluri hidroalcoolice, în special cele vândute pe internet, conțin încă triclosan, un agent antibacterian perturbator endocrin dovedit, care poate fi totuși găsit la o concentrație de 0,3% în produsul finit.

Cum folosim corect gelurile hidroalcoolice. Frecare atentă timp de 30 de secunde

În toate cazurile, este crucial să se respecte un timp de frecare de cel puțin treizeci de secunde până când se obțin mâinile uscate.

Recomandări care merg mână în mână cu cele ale OMS, care specifică faptul că nicio parte a mâinilor nu trebuie uitată. Vom avea grijă să frecăm spatele mâinilor, palma, degetele mari, spațiile dintre degete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *