Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » Cum folosim bicarbonatul de sodiu pentru a trata infectia urinara
Cum folosim bicarbonatul de sodiu pentru a trata infectia urinara

Cum folosim bicarbonatul de sodiu pentru a trata infectia urinara

12 feb. 2021, 16:18,
BZI.ro, în Sanatate

Infecția tractului urinar este al doilea motiv pentru prezentarea la medic in randul femeilor. Pentru a o evita sau a o face să treacă rapid, se recomandă să beți cel puțin 1,5 litri până la 2 litri de apă pe zi. Această cantitate de apă te ajută să urinezi regulat și să elimini bacteriile mai repede. Dacă apa nu este suficientă pentru a duce la dispariția infecției si dacă infecția durează mai mult de două zile, consultați-vă medicul.

Cistita rezultă adesea din urină prea acidă (aciditatea favorizează inflamația prin proliferarea bacteriilor).

Cum folosim bicarbonatul de sodiu pentru a trata infectia urinara

Iată un bun remediu de la bunica pentru a lupta împotriva infecțiilor urinare: bicarbonatul de sodiu. Prietenii noștri italieni îl consumă cu ușurință pentru a facilita digestia, dar la noi, această utilizare este mai rară. Nu întotdeauna foarte plăcut de consumat, desigur, deoarece gustul său nu este grozav. Pe de altă parte, ajută la prevenirea cistitei sau la reducerea simptomelor acesteia.

Bicarbonatul combate această aciditate prin reechilibrarea pH-ului corpului (pH = potențial de hidrogen sau echilibru între acid și bazic). De îndată ce apar simptomele, cum ar fi arsurile, se înghite rapid o linguriță de bicarbonat de sodiu diluată într-un pahar cu apă. Pentru a scurta infecția, puteți bea aceeași poțiune de 3 ori pe zi. Pentru prevenire, mai ales dacă ați avut o masă prea acidă (alcool, cafea, zahăr, exces de carne etc.), bicarbonatul va face urina mai alcalină.

Un truc foarte simplu: umpleți o sticlă cu apă, adăugați o lingură de bicarbonat de sodiu, amestecați bine și lăsați-o la toaletă. Spălați de fiecare dată zona intima când utilizați toaleta din față în spate. In fiecare zi, ca măsură preventivă. Rezultat este garantat!

Ce este bicarbonatul de sodiu

O pulbere albă naturală, nepoluantă, comestibilă, fără efecte secundare și deloc costisitoare. Singurul dezavantaj: gustul său sărat puternic nu este foarte plăcut. Mai simplu spus, bicarbonatul de sodiu este un mineral format din sare și cretă, a cărui formulă a fost dezvoltată în secolul al XVIII-lea de către un chimist francez, Nicolas Le Blanc. El descoperise puterea sa alcalină, adică capacitatea sa de a neutraliza aciditatea unui mediu.

Ameliorează arsurile de la stomac

Cel mai faimos atu al său. Datorită alcalinității sale, bicarbonatul de sodiu acționează ca un tampon care reduce aciditatea stomacului. Atât de eficient împotriva arsurilor la stomac și a refluxului gastric, a digestiei dificile, a senzațiilor de greață sau a mahmurelii după o petrecere. O linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă ne dă un impuls. Puteți adăuga un vârf de bicarbonat si atunci când gătiți alimente greu de digerat (usturoi, varză).

Calmează durerile de gât

Când este inhalat, bicarbonatul decongestionează și curăță căile respiratorii și calmează gâtul atunci când este iritat. Rețeta: fierbeți un litru de apă cu 2 linguri de bicarbonat de sodiu, turnați amestecul într-un castron și, cu un prosop pe cap, respirați vaporii timp de 10 minute. De asemenea, puteți face gargară (o linguriță într-un pahar cu apă fierbinte) timp de câteva minute, de 3 ori pe zi.

Vindecă aftele

Prin înmuierea mucoaselor gurii, tratează aceste mici ulcerații ale gurii. Aplicăm direct pe leziune, cu degetul, dimineața la trezire și în seara dinainte de a dormi. Sau, există opțiunea de spălare a gurii: 2 linguri de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă și vă clătiți bine gura cu această soluție. De făcut dimineața, la prânz și seara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *