Prima pagină » Culinar » Cum faci blat pentru ruladă. Bonus: cremă de lapte
Cum faci blat pentru ruladă. Bonus: cremă de lapte

Cum faci blat pentru ruladă. Bonus: cremă de lapte

18 nov. 2020, 14:04,
în Culinar

Pentru sărbătorile de iarnă îţi recomand o ruladă cu cremă de lapte. Este delicioasă la gust. Simţi cum se topeşte în gură. Ai nevoie de puţin timp şi de răbdare. De ce? Pentru că blatul, odată copt, trebuie să se răcească de tot, iar crema să fie la temperatura camerei când o întinzi peste el. Uite cum faci blat pentru ruladă.

Rulada cu cremă de lapte este un desert excelent pentru Crăciun, dar şi când ai o aniversare ori, pur şi simplu, vrei să te răsfeţi cu ceva bun.

Rețetă de blat pentru ruladă

Când vrei să gătești ceva bun, folosește rețeta aceasta. Nu vei da greș cu ea.

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 5 linguri de făină
  • un praf de copt
  • 3 linguri de ulei
  • esență după gust
  • 5 linguri de zahăr
  • un pliculeţ zahăr vanilat

Mod de preparare:

Mai întâi separi ouăle şi baţi spumă albuşurile cu zahăr. Mixezi apoi gălbenuşurile cu ulei. Adaugi treptat gălbenuşurile peste albuşuri. Încorporezi făina şi praful de copt şi omogenizezi cu o spatulă. Pui esenţa şi zahărul vanilat. Omogenizezi.

Tapetează cu hârtie de copt o tavă. Pune compoziţia în ea şi bag-o în cuptorul încins la 180 de grade Celsius. Blatul e gata în maxim 25 de minute. Ideal este să faci testul cu scobitoarea. Umezeşte un prosop curat şi acoperă cu el tava când o scoţi din cuptor. Lasă blatul să se răcească aşa, ca să îl poţi rula mai apoi.

Pentru acest blat îţi recomand o cremă de lapte. Iată cum se face.

Rețetă de cremă de lapte pentru blat pufos

Ingrediente:

  • 300 ml lapte
  • 30 g amidon
  • 1 lingura zahăr
  • 30 g ciocolată albă
  • 80 g unt
  • 40 g zahăr pudră

Mod de preparare:

Mai întâi amesteci o lingură de lapte cu amidonul. După ce ai omogenizat, pui 50 ml de lapte şi omogenizezi. Ai grijă să obţii o compoziţie fără cocoloaşe. Pune restul de lapte într-un ibric, pe foc mic, împreună cu ciocolată laba. Amestecă în mod constant şi adăugă şi mixul cu amidon. În momentul în care s-a îngroşat, crema poate fi luată de pe foc.

Lasă să se răcească. Între timp mixează untul la temperatura camei cu zahărul pudră. Adaugă-l câte puţin în crema de midon şi omogenizează. Cu aceasta cremă unge blatul răcit, rulează-l din nou şi dă-l la frigider, până se întăreşte crema.

Tot pentru sărbători îți recomand și prăjitura cu nucă de cocos și cozonacul făcut după rețeta lui Cătălin Scărlătescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`