Prima pagină » Culinar » Cum face Gordon Ramsay reţeta de hummus. 3 preparate

Cum face Gordon Ramsay reţeta de hummus. 3 preparate

17 aug. 2021, 11:34,
în Culinar

Astăzi îţi prezentăm 3 reţete de hummus preparate de bucătari celebri, inclusiv de Gordon Ramsay. Este o gustare ideală mai ales pentru zilele de post sau pentru când vrei ceva rapid şi săţios de mâncat. Reţeta este de origine orientală, dar a fost adaptată de-a lungul timpului.

Prima reţetă de mai jos este oferită de Ramsay Gordon. A doua provine de la Martha Stewart, iar a treia de la Paula Deen. Fiecare are drept ingrediente comun boabele de naut. Diferent consta în alte ingrediente. La final însă, preparatele vor fi delicioase.

Reţeta de hummus a lui Gordon Ramsay

Ingrediente:

  • 3 conserve de năut mari
  • 70 ml ulei de măsline
  • 30 m ulei de răpită
  • 30 ml ulei vegetal
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 45 gr tahini
  • sare

Mod de preparare:

Curăță usturoiul. Pune toate ingredientele într-o blender şi mixează-le până când obţii o pastă omogenă. După 7-8 minute vei obţine un hummus foarte cremos. Serveşte-l cu bruscheţe.

Cum prepară Martha Stewart hummusul

Iată ce ne propune celebra femeie.

Ingrediente:

  • 2 conserve de năut
  • sucul stors de la un sfert de lămâie
  • cca 100 gr tahini
  • 2-3 căţei de usturoi
  • foarte puţin piper negru
  • sare grunjoasă, după gust

Mod de preparare:

Mai întâi desfă conservele şi pune la scurs năutul. Pune boabele de năut într-un blender. Adaugă zeama de lămâie, usturoiul curăţat şi spălat în prealabil, piperul, sarea şi pasta de tahini. Mixează până când obţii o pastă omogenă.

Aşa face hummus Paula Deen

Poate nu ai auzit de Paula Deen, dar aceasta este foarte cunoscută peste ocean. Mai întâi s-a ocupat de catering, apoi a pus bazele primului său restaurant, în 1996. Acum deţine 3 restaurante şi a avut 3 emisiuni culinare. Mai mult, a scris 14 cărţi gastronomice.

Ingrediente:

  • 3 conserve de năut
  • 80 ml ulei de măsline
  • 3-4 linguri zeamă de lămâie
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 linguriţă de pastă tahini
  • 2 căţei de usturoi
  • piper negru, proaspăt râşnit
  • puţin chimion

Mod de preparare:

Scurge năutul, apoi pune-l în blender, împreună cu restul ingredientelor. Dacă mai e nevoie, adaugă puţină apă. Transferă hummusul la final şi serveşte-l cu chipsuri sau legume făcute la cuptor.

Nu uita, bineînţeles, nici de reţeta de humus prezentată de Jamie Oliver.

Năutul – Beneficii pentru sănătate

Iată de ce este bine să consumi năut în fiecare săptămână:

  • este excelent pentru sistemul osos. Conţine fier şi calciu, iar acestea sunt esenţiale pentru o structură osoasă puternică şi densă;
  • menţine sănătatea sistemului cardiovascular. Datorită faptului că în structura năutului se găsesc fibre şi vitamine, acestea împiedică creşterea colesterolului. Fibrele, mai mult, scad nivelul colesterolului;
  • reglează tensiunea arterială și scade vizibil riscul apariției anumitor probleme cardiovasculare;
  • împiedică instalarea anemiei, datorită cantităţii de fier din boabele de naut;
  • previne constipaţia, pentru că are fibre. Acestea stimulează tranzitul intestinal. Astfel nu vei mai avea nevoie de laxative pentru constipație;
  • ajută la controlul greutăţii corporale, mai ales prin faptul că ține de saț;
  • normalizează nivelul glicemiei din sânge. Ţine sub control indicele glicemic;
  • asigură organismului aportul necesar de proteine;
  • atenuează inflamațiile. Colina, o substanță din boabele de năut, e un ajutor esențial în transmiterea impulsurilor nervoase, dar și utilă în reducerea inflamațiilor cronice și absorbția grăsimilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *