Prima pagină » Sanatate » Frumusete » Cum elimini pielea decojita de pe buricele degetelor
Cum elimini pielea decojita de pe buricele degetelor

Cum elimini pielea decojita de pe buricele degetelor

21 apr. 2015, 10:09,
BZI.ro, în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:56625;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

Pielea decojita de pe buricele degetelor este o problema foarte frecventa. Exista mai multe cauze pentru care tegumentul din aceasta zona se exfoliaza usor: pielea uscata, arsurile solare, eczemele, psoriazisul, vremea rece si uscata, spalarea frecventa a mainilor, utilzarea unor produse chimice de curatenie, concentrate, si alergiile.

Infectiile, cum ar fi unele tipuri de infectii cu stafilococi, fungice, deficiente de vitamine si alte afectiuni pot contribui, de asemenea, la aceasta problema.

Cel mai rapid si eficient remediu pentru maini uscate

De regula, este o problema care se rezolva in cateva zile, pana cand se regenereaza pielea. Iata ce poti face acasa pentru a accelera procesul de vindecare:

Inmoaie mainile in apa calda cu lamaie si suc de lamaie

Tine mainile in apa astfel preparata aproximativ 10 minute in fiecare zi pentru a usura procesul de decojire. In curand, pielea pielea uscata va incepe sa cada.

Dupa inmuiere, se usuca mainile si se unge cu crema hidratanta de calitate, sau pur si simplu cu ulei cu vitamina E. Puteti aplica, de asemenea, ulei de masline pentru a mentine nivelul optim de umiditate pe maini.

7 remedii naturiste pentru ingrijirea pielii mainilor

Frecati pielea cu castravete

Castravetele ajuta la hidratarea si netezirea pielii. Taiati un castravete proaspat in felii groase. Frecati usor feliile pe pielea afectata, astfel incat sucul sa se absoarba bine in piele.

Inmoaie mainile in apa cu ovaz

Ovazul te ajuta sa elimini in mod eficient celulele moarte ale pielii de la degete si le va face fine si netede.
Se amesteca o mana de ovaz sub forma de pudra intr-un castron mare de apa calda. Inmuiati-va degetele in aceasta apa timp de aproximativ 10-15 minute. Clatiti-le cu apa curara si tamponati pielea cu un prosop de bumbac moale, apoi aplicati o crema hidratanta.

oPentru rezultate optime, faceti acest tratament zilnic, inainte de culcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *