Prima pagină » WoW! » Cum sa... » Cum combati umezeala de la subsol si din pivnita
Cum combati umezeala de la subsol si din pivnita

Cum combati umezeala de la subsol si din pivnita

22 iun. 2018, 14:35,
în WoW!
a:3:{s:7:"site_id";i:14;s:6:"old_id";i:6181;s:8:"site_url";s:10:"wow.bzi.ro";}

Ca sa scapati de umezeala, trebuie sa realizati o serie de activitati pregatitoare. Este necesar sa descoperiti cauza si sursa ei (de ce a aparut si pe unde patrunde) si cum puteti sa o inlaturati. Veti invata aceste lucruri din articolul nostru. Umezeala este un fenomen foarte neplacut, care este capabil sa distruga proviziile pregatite pentru iarna. Daca se „salasluieste” in pivnita sau la subsol, ea poate sa provoace distrugerea constructiei si deteriorarea sanatatii celor care viziteaza cu regularitate aceste locuri. Haideti sa aflam cum poate fi combatut acest fenomen periculos.

CUM PUTETI SA IMBUNATATITI VENTILAREA INCAPERII?
Daca umezeala este cauzata de tulburarea circulatiei aerului din incapere, cel mai simplu este sa o imbunatatiti, organizand o gura suplimentara de ventilatie. Ventilarea de la subsol poate fi de 2 tipuri:
1. Naturala — presupune utilizarea asa-numitelor „gauri de aerisire” — orificii pe perimetrul cladirii. Suprafata lor totala trebuie sa fie egala cu aproximativ 1/400 din aria totala a cladirii.
2. Fortata — presupune utilizarea dispozitivelor speciale, care pompeaza fortat aerul proaspat. De obicei este folosita in incaperile mari.

Ca sa scapati de condensul de pe tavan si pereti, trebuie sa realizati urmatoarele proceduri:

1. Termoizolatia instalatiilor tehnico-sanitare. Daca in subsolul dumneavoastra sunt instalate conducte de apa si canalizare, atunci temperatura apei din ele este intotdeauna mai mare decat temperatura din incapere. Drept consecinta, pe suprafata lor se formeaza condensul. Ca sa inlaturati pierderile de caldura, trebuie sa utilizati un invelis de protectie din vata minerala, spuma poliuretanica si polistiren extrudat.

2. Organizarea sistemului de evacuare. Ca sa se asigure ventilatia suplimentara a incaperii, se instaleaza cutia sau tubulatura de ventilatie. De obicei, ele sunt montate la elementele verticale de sustinere sau la nivelul constructiilor deja existente. In incapere sunt instalate 2 tevi: de evacuare si de patrundere, fiind asezate la inaltimi diferite in raport cu podeaua, in colturi opuse. Acest lucruri sunt necesare pentru aparitia fortei de tractiune, care va determina aerisirea incaperii.

METODELE POPULARE DE  COMBATERE A UMEZELII. Normalizarea nivelului de umiditate din pivnita poate fi obtinuta cu ajutorul metodelor populare. Uscati peretii pivnitei cu ajutorul caramizilor din lut. Asezati 2-3 caramizi incinse pe foc in diferite colturi ale incaperii. Racindu-se, ele vor incepe sa absoarba umezeala. Ca sa obtineti rezultatul maxim, puteti sa repetati procedura respectiva.

Ca sa inlaturati mucegaiul, prelucrati peretii pivnitei cu acid boric sau acid acetic (dizolvati 20 ml de acid intr-un litru de apa). Puteti sa folositi sarea de lamaie (dizolvati 100 g intr-un litru de apa). Scoateti toate produsele din pivnita/subsol si tratati peretii umezi cu motorina, dupa care varuiti-i.

Inlaturarea umezelii si mucegaiului sunt procese destul de dificile. De aceea, trebuie sa aveti grija sa organizati drenajul si hidroizolatia la timp. Astfel nu veti mai fi nevoiti sa luptati cu umiditatea ridicata. Iar dumneavoastra ce metode de combatere a umezelii cunoasteti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`