Prima pagină » Actualitate » Cum au intervenit poliţiştii la masacrul din Texas, SUA?

Cum au intervenit poliţiştii la masacrul din Texas, SUA?

30 mai 2022, 10:32,
în Actualitate

Autoritățile din SUA vor ancheta modul în care au intervenit poliţiştii în masacrul din Texas. Departamentul de Justiţie va investiga toate aspectele ce țin ce intervenția forţelor de ordine.

Vă aducem aminte faptul că săptămâna trecută a avut loc un atac armat în SUA, la o școală din Texas unde un tânăr în vârstă de 18 ani a ucis 19 copii și 2 adulți.

Au intervenit optim poliţiştii în masacrul din Texas, SUA?

Furia publicului este în creștere după ce s-a constatat că ofițerii așteptau pe hol în timp ce copiii prinși cu împușcatorul dădeau apeluri disperate la 911. Sunt imagini care confirmă faptul că poliţiştii au intervenit nu tocmai optim. Imaginile arată momentul în care polițiștii ștau în fața școlii.  Președintele american Joe Biden se află la Uvalde pentru a se întâlni cu familiile devastate de atac. El se va întâlni, de asemenea, cu supraviețuitori și primii respondenți. Prima doamnă Jill Biden, ea însăși profesoară, l-a însoțit pe președinte la un memorial la școala elementară Robb. Ei au fost văzuți mângâind-o pe directoarea școlii, Mandy Gutierrez, lângă un covor de omagii florale pentru profesori și copii – toți sub 10 ani – care și-au pierdut viața.

Oamenii legii au așteptat în fața școlii în pofida faptului că atacatorul era în interiorul clădirii

Amândoi au fost văzuți ștergându-și lacrimile de sub ochelarii de soare. Doamna Biden a atins pe rând fotografia fiecărui copil. Cuplul a participat apoi la o liturghie catolică la biserica locală Sacred Heart. Protestatarii din afara bisericii au strigat: „Fă ceva!” în timp ce președintele a ieșit.

Anunțând duminică evaluarea incidentelor critice, Departamentul de Justiție al SUA a declarat că obiectivul este „să furnizeze un raport independent al acțiunilor și răspunsurilor forțelor de ordine în acea zi și să identifice lecțiile învățate și cele mai bune practici pentru a ajuta primii respondenți să se pregătească și să răspundă la trăgătorul activ. evenimente”.

În SUA se vorbeşte despre regimul armelor şi muniților care este prea permisiv

Tânărul criminal a reuşit să îşi procure arme și muniție extrem de uşor. Acesta și-a achiziţionat online o pușcă pe care a folosit-o pentru a-i ucide pe copii. În SUA a fost reaprinsă discuția despre cât de ușor este pentru un cetățean să-și procure arme și muniţii. SUA au depășit acum 200 de atacuri armate în masă de la începutul anului 2022.

Un atac armat este definit ca un incident în care patru sau mai multe persoane sunt împușcate sau ucise, excluzând trăgătorul. Oficialii de la Casa Albă spun că este puțin probabil ca Biden să ofere propuneri de politică specifice sau să caute să emită un ordin executiv în următoarele săptămâni pentru a evita interferarea în negocierile delicate dintre democrații din Senat și republicani.

Furia bărbatului înarmat a durat peste o oră, iar poliția a găsit până la 1.657 de cartușe de muniție și 60 de reviste în posesia sa după ce a fost împușcat. Autoritățile s-au străduit să ofere o cronologie clară a modului în care s-au desfășurat evenimentele în Uvalde. Vineri, oficialii au recunoscut că poliția a întârziat intrarea în școală cu peste 40 de minute , deoarece nu credeau că este încă o situație de „trăgător activ”. Ofițerul superior de la fața locului a decis să aștepte până sosește portarul școlii cu cheile, deoarece credeau că ori „niciun copil nu era în pericol” până atunci, fie „nimeni nu mai trăiește”. Așadar, o anchetă va scoate la iveală noi detalii despre masacrul din Texas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *