Prima pagină » Razboi în Ucraina » Cum au fost torturate și apoi ucise victimele de la Bucha: „Mai întâi erau legați la mâini…”

Cum au fost torturate și apoi ucise victimele de la Bucha: „Mai întâi erau legați la mâini…”

05 apr. 2022, 12:19,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Ucrainenii și victimele care au scăpat din orașul Bucha au văzut iadul cu ochii. Armata rusă și-a retras soldații din regiune, însă a lăsat în urma ei scene desprinse parcă din filmele de groază.

Cei care au reușit să supraviețuiască masacrului au dezvăluit, cu lacrimi în ochi, cum au fost torturate și ucise victimele, de către militarii lui Putin.

Cum au fost torturate și apoi ucise victimele de la Bucha

Armata rusă a făcut prăpăd în orașul Bucha din Ucraina. Sute de civili au fost torturați și uciși cu sânge rece de militarii lui Putin. Supraviețuitorii, care au fost martorii întregului masacru, au povestit că soldații își legau la ochi victimele, apoi le puneau în genunchi și le executau:

„Aici este subsolul dintr-o casă din Bucha. Într-o încăpere, ocupanții și-au făcut o cazarmă. În camera alăturată împușcau civilii. Corpurile lor sunt în continuare aici. Uitați, se vede că au fost împușcați în genunchi. Îi împușcau mai întâi în genunchi, după care îi executau.

Erau legați la mâini, puși în genunchi și împușcați în cap.

Acești civili au murit. Acolo și-au organizat un punct de comandă, un centru din care direcționau acțiunile din oraș, era un sediu al forțelor speciale ruse. Asta era într-o cameră, în altă cameră sunt cel puțin cinci civili care au fost torturați și apoi împușcați.”, a declarat unul dintre supraviețuitori, potrivit digi24.ro.

Cum au reușit să supraviețuiască restul locuitorilor din Bucha?

Ucrainenii care au supraviețuit masacrului nu-și pot șterge din minte momentele terifiante prin care au fost nevoiți să treacă: „Au venit la ora 20:00. L-au împușcat chiar aici. Apoi au început să caute prin apartament, repede. M-au luat pe mine și câinele, câinele meu… un pechinez. Ne-au târât cu fața în jos până la etajul doi al clădirii, unde se afla cartierul general militar. Au trecut 5 zile, 10 zile, apoi 13.”, a mărturisit o ucraineancă.

Unii dintre ei au fost nevoiți să petreacă zile ascunși în pivnițe, fără căldură, pentru a scăpa cu viață: „Am stat în pivniță timp de două săptămâni. Aveam mâncare, dar lumină, nu, nici căldură. Puneam apa deasupra lumânării pentru a o încălzi, puneam sticlele aici pentru a bea apă călduță.”, a povestit un locuitor din Bucha.

„Mi-a fost foarte frică, de două ori m-am întors din morți. Prima dată, un glonț a spart fereastra și bucăți de sticlă au zburat. A doua oară, o bucată de șrapnel mi-a trecut pe lângă picior.”, a adăugat o localnică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *