Prima pagină » Local » Cum au fost pregătite unităţile de învăţământ. Ce investiţii s-au făcut pentru începerea anului şcolar, la Iaşi

Cum au fost pregătite unităţile de învăţământ. Ce investiţii s-au făcut pentru începerea anului şcolar, la Iaşi

10 sept. 2020, 11:05,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Toate unitățile de învățământ din județul Iași au pregătirile noului an școlar 2020-2021 pe ultima sută de metri. Astfel, școlile au investit în reorganizarea spațiilor de joacă, curs și masă. Astfel, Primăria Municipiului Iași continuă să facă eforturi pentru ca noul an școlar să înceapă în condiții de maximă siguranță sanitară.

În altă ordine de idei, astăzi, 10 septembrie 2020, la ora 14.00 va avea loc o sedință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Iasi referitoare la începerea noului an școlar.

Unitățile de învățământ ieșene s-au pregătit pentru începerea noului an școlar

La grădiniţă numărul 5 cu programul prelungit s-au făcut lucrări semnificative de amenajare a spațiului educaţional, amenajare de noi grupuri sanitare, recondiționarea vechiului mobilier cu investiții proprii.

La grădiniţă numărul 3 cu programul prelungit: Spațiul educaţional amenajat pe centre de interes.

La grădiniţă numărul 13 cu programul prelungit: Reorganizarea spațiului de joacă și a celui de somn, folosind soluții creative și atractive.

La grădiniţă cu programul prelungit Hârlău: Organizarea spațiului de învățare folosind un mobilier modular

Scoala gimnaziala Ciorteşti: O școală nouă, frumoasă, atractivă, respectând toate normele sanitare .

Scoala gimnaziala Butea: O școală pregătită să primească elevii într-un mediu curat, luminos, bine demonstrând grija față de sănătatea copiilor.

Scoala profesională „Dumitru Popa” Mogoşeşti: Soluții de organizare a claselor respectând regulile de distanțare .

Scoala Gimnaziala Pîrcovaci: Clase și spații pregătite pentru începerea noului an în condiții de siguranță.

Liceul Tehnologic Hârlău: Inițiativă și creativitate : școala este pregătită și își creează propriile măști, diferite ca model pentru fiecare clasă în parte.

Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi: Clase cu mobilier individual, trasee clar marcate, spații curate și igienizate.

Liceul Teoretic Waldorf Iaşi: Clase prietenoase , respectând regulile de distanțare, ateliere pregătite pentru noul an școlar.

Primăria Municipiului Iași continuă să facă eforturi pentru ca noul an școlar să înceapă în condiții de maximă siguranță sanitară

„Suntem obligați să găsim împreună cele mai eficace soluții pentru a putea începe școala în condiții de pandemie și pentru a depăși criza sanitară în care ne aflăm. Nu este cazul să ne plângem de milă, pentru că toată Europa și toată lumea trece prin această pandemie. Unele state au început școala deja. Și noi trebuie să abordăm acest subiect cu înțelepciune și curaj”, a declarat primarul Mihai Chirica într-o conferință de presă susținută miercuri, 9 septembrie.

Măsurile decise de autorități trebuie respectate fără excepție

Primarul Mihai Chirica a subliniat că toate măsurile decise de autorități trebuie respectate fără excepție. De asemenea, edilul a făcut apel la toți directorii instituțiilor de învățământ preuniversitar să se mobilizeze și să ia toate măsurile necesare pentru ca școala să înceapă în condiții cât mai sigure.

„Pe 9 septembrie, în conturile unităților școlare se află fonduri disponibile de 9.631.982,84 lei, adică aproape 2 milioane de euro! Este un efort pe care municipalitatea l-a făcut pentru educația ieșeană, un efort care va continua, chiar dacă pandemia a afectat și administrația locală! Sunt unități școlare care au fonduri disponibile și de peste 300 de mii de lei. Chiar și așa, am semnat astăzi, 9 septembrie, o dispoziție prin care, suplimentar față de sumele disponibile în conturi, am alocat 1.023.000 lei pentru toate cele 70 de unități școlare, în mod echitabil: câte 6.000 lei pentru grădinițe, câte 15.000 lei pentru școli și câte 22.000 lei pentru licee și colegii, aceste sume fiind destinate acoperirii dotărilor de ultimă oră, anume dezinfectanți, covorașe, produse de igienă, măști și tot ce mai este necesar”, a mai declarat primarul Mihai Chirica.

Edilul-șef a menționat că a aprobat săptămâna trecută angajarea pe perioadă determinată a 38 de cadre medicale care au lucrat anterior în cabinetele medicale școlare, stomatologice și universitare. Este vorba despre 22 de medici și 16 asistenți medicali, cărora le fusese întreruptă detașarea pe posturi și care ar urma să înceapă activitatea chiar din acest an școlar, respectiv universitar. Medicii stomatologi vor asigura și efectua triajul epidemiologic în cabinetele medicale din unitățile de învățământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`