Au trecut mai bine de 4 ani de când doamna comediei româneşti, Stela Popescu, a trecut în lumea celor drepți. Stela Popescu a murit pe 23 noiembrie 2017, la vârsta de 81 de ani, lăsând în urmă o carieră impresionantă și niște imagini extraordinare de când era tânără.
După o carieră fabuloasă de aproape 60 de ani, în care a jucat roluri extraordinare în teatru şi film, după reprezentaţii de excepţie în producţiile de teatru radiofonic şi televiziune, Stela Popescu va rămâne în memoria colectivă veşnic surâzătoare, gata mereu să ne facă să zâmbim şi creând oricui o stare de deconectare.
Carieră prodigioasă a domanei comediei românești
Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935, la Orhei, în Basarabia, într-o familie de învățători modeşti. În copilărie, Stela Popescu a fost nevoită să se confrunte cu probleme create de invadarea Basarabiei de către armata rusă, deportarea tatălui său în Siberia şi refugierea alături mama sa la Braşov.
În 1953, Stela Popescu a a fost admisă la Facultatea de Limbă Rusă „Maxim Gorki“, la care renunță în anul 1955, după ce este admisă în echipa Teatrului Ministerului de Interne.
Trei ani mai târziu, Stela a fost admisă la Institutul de Artă Teatrală si Cinematografică, în paralel continuând să susțină spectacole de teatru.
După absolvirea facultăţii, este repartizată la Teatrul din Braşov, iar în anul 1958 debutează în film în „Alo? Ați greşit numărul”, începând o carieră de succes în care a apărut în peste 25 de producţii cinemtografice precum „Nea Mărin miliardar” – în 1979, „Pe malul stâng al Dunării albastre” – în 1983, „Secretul lui Nemesis” – 1985, „În fiecare zi mi-e dor de tine” – în 1988, „A doua cădere a Constantinopolului” – 1994, sau „Sexy Harem Ada-Kaleh” – în anul 2001.
În anul 1963, Stela se transferă la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, an în care începe şi colaborarea sa cu Radioteleviziunea Română, iar din 1969 se angajează la Teatrul de Comedie, iar vara, atunci când stagiunea era închisă, colabora cu Teatrul de revistă pentru spectacolele de la Grădina Boema.
Stela Popescu a fost bzi.ro/stela-popescu-despre-pacatele-tineretii-da-am-inselat-803908timp de opt ani cu regizorul Dan Puican, apoi, din anul 1969 cu textierul Mihai Maximilian, care compunea pentru spectacolele de la Revistă.
Cupluri memorabile cu Ștefan Bănică și Alexandru Arșinel
În perioada 1971-1979, Stela Popescu a făcut un cuplul memorabil, atât pe scenă cât şi în producţiile de televiziune, cu Ștefan Bănică, iar din anul 1979 cu actorul Alexandru Arşinel.
În anul 1993, Stela revine în trupa Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, unde a susținut zeci de spectacole memorabile.
Stela Popescu a avut o carieră de excepţie şi în televiziune, unde a participat la emisiuni de divertisment sau a jucat în piese de teatru, iar după anul 1990 a jucar în mai multe seriale TV.
Tot după Revoluție, a fost moderatoare a unor emisiuni TV pentru femei pe posturile TVR, Realitatea TV sau Național TV.
Pe 14 decembrie 2011, Stela Popescu a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor – Walk of Fame din Piaţa Timpului din Bucureşti.
Cum arăta Stela Popescu când era tânără: Imagini deosebite cu marea actriță
Stela Popescu a fost o femeie frumoasă, care a făcut furori încă de la începutul carierei sale de artistă, atât cu talentul actoricesc, cât şi cu frumuseţea.
Dovadă stau pozele din perioada în care actrița a jucat în filme și în piese de teatru.
Stela Popescu a spus în repetate rânduri că a refuzat să apeleze la medicul estetician, mai mult de frica anesteziei, aşa încât faţa ei nu a suferit nici o îmbunătăţire de acest gen.