Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cum arată rugăciunea Tatăl Nostru originală? Prima rugăciune a lui Isus a fost tradusă greșit. 

Cum arată rugăciunea Tatăl Nostru originală? Prima rugăciune a lui Isus a fost tradusă greșit. 

03 mai 2024, 13:35,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Tatăl Nostru este cea mai cunoscută rugăciune creștină, aceasta este o rugăciune simplă și scurtă dar plină de simboluri și căință. Cum arată rugăciunea Tatăl Nostru în forma ei originală aflați în rândurile următoare. 

Rugăciunea Tatăl Nostru este prima rugăciune pe care o învață orice creștin, de mici suntem învățați rugăciunea lui Hristos. Tradiția spune că ucenicii Mântuitorului l-au rugat să îi învețe cum să se roage lui Dumnezeu, iar Fiul Domnului i-a învățat această rugăciune, iată cum arată rugăciunea Tatăl Nostru originală. 

Rugăciunea Tatăl Nostru originală 

În urmă cu câțiva ani, mai mulți teologi din Episcopia Catolică Franceză au descoperit că rugăciunea „Tatăl Nostru” a fost tradusă greșit. Ceea ce i-a frapat pe episcopi a fost versul „Și nu ne duce pe noi în ispită”, acesta stârnind până și astăzi discuții aprinse în Biserica Ortodoxă și cea Catolică. Se pare că acest vers a fost tradus eronat și sugerează că Dumnezeu i-ar aduce pe oameni în ispită, ceea ce este total greșit. Astfel, ei au aprobat ca preducerea versului biblic să fie „nu ne lăsa pe noi să cădem în ispită”. În versiunea greacă de unde limba română a preluat și tradus prima Biblie, versiunea este „Și nu ne duce pe noi în ispită”. 

„Din expresia «Și nu ne duce în ispită» nu trebuie înțeles că Dumnezeu ar fi generatorul ispitei. Scriptura spune că Dumnezeu nu ispitește pe nimeni și că suntem ispitiți de poftele noastre, așa cum spune Sfântul Apostol Iacob. Tot Mântuitorul spune în momentul în care îi învață pe apostoli rugăciunea Tatăl nostru «Rugați-vă să nu intrați în ispită». Prin asta arată că omul este cel ce intră în ispită, nu Dumnezeu ne duce în ispită. Dar termenul în înțelesul lui corect vrea să însemne «fă așa fel încât noi să nu intrăm în ispit㻓 a declarat Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului. 

Ce semnificație are „Tatăl Nostru” 

Tatăl Nostru sau cum este cunoscută rugăciunea domnească este o înțelegere de la însuși Mântuitorul nostru Isus Hristos. Aceasta cuprinde cele mai importante și subtile idei creștine. Cu toate că pare o rugăciune relativ simplă pe care toți o știm, aceasta are numeroase înțelesuri și interpretări. 

Chiar la început, prin cuvântul Tatăl nostru, și nu cum mai este cunoscut Dumnezeu ca Atotputernic, Creatorul, Binefăcătorul sau Atotmilostivul. El este numit simplu Tatăl nostru, fiind nu doar creatorul rece și indiferent al universului și al tuturor ființelor, ci fiind chiar un tată, un iubitor cu sufletul curat și bun care ne apără, veghează și ne ajută atunci când avem nevoie. 

Sfințească-se Numele Tău. 

Cum poate cineva să sfințească numele lui Dumnezeu? Nu este el cel mai sfânt? Însă nu la asta se referă versul ci la expresia de iubire pe care o declarăm noi. Încrederea deplină și puterea sufletească de a înțelege miracolul pe care Dumnezeu îl aduce oamenilor: sub puterea lui toate sunt sfinte și miraculoase și de o frumusețe ce nu cunoaște limite. 

De asemenea, expresia „Pâinea Noastră cea de toate zilele” nu face cum ați crede la simbolul hranei zilnice, la alimentele și bunurile de care avem nevoie. Pe toate acestea le putem obține prin muncă. Pâinea este mult mai mult decât hrana trupului, este hrana spirituală de care avem nevoie pentru a fi mai drepți și puternici și mai cinstiți. În Biserica creștină, Tatăl Nostru, pâinea, prezintă tot ce avem nevoie pentru a fi adevărați creștini. 

Rugăciunea Tatăl Nostru originală a fost modificată printr-o eroare în versiunea în care este astăzi, totuși, ea rămâne la fel de puternică ca în prima zi de când a fost rostită. 

Comentarii
  • …și în ce limbă a spus-o EL, ebraică sau arameică?…

  • „În urmă cu câțiva ani, mai mulți teologi din Episcopia Catolică Franceză au descoperit…”
    eroare, e doar tîmpenia actualului papă baragladino!…

  • Aceste lucruri le-a spus prima data o romanca, doamna Georgeta Florea.

    Eu le-am tot repetat pentru Mass-media Satanizata, dar voi Vandutilor ati ignorant un adevar care ca multe alte adevaruri iese la lumina fara sa-l puteti opri.
    Acum satanistii francezi au descoperit apa calda ? Tot satanistii au modificat rugaciunea.

    Chiar si preotului televizionist Calistrat i-am scris despre rugaciunea corecta, ca si despre adevarata zi de nastere a Mantuitorului Iisus Cristos : 11 Ianuarie in anul Domnului 4118, asasinat de jidanii paduchiosi la varsta de 29 de ani, la mijlocul lunii Martie in anul Domnului 4147, in urma cu 3385 de ani, dar televizionistul a tacut malc.

    Hristos a fost un zeu pagan. Noi suntem CRESTINI nu Hrestini.
    Sunt si multi CRETINI, ca intreaga sleahta de sefi BOR in frunte cu Preasatanistul Daniel Trafalet, care a tradat ORTODOXIA la sinodul satanist din Creta in 2015.

    In acesti ani ai Satanei este de asteptat sa se intample asa ceva.
    Primul semnal a fost cand poponarul Macron Rothschild a ordonat arderea catedralei Notre Dame, la care sotia sa Brigite Rothschild, unchiul sau – ca asa este la satanisti, impreuna cu un alt lady, Michael Obama – sotziiul poponarului Obama Hitler, priveau incendiu cu admiratie dintr-o barca pe Sena.
    Brigitul s-a operat de prostata acum doi ani – toata Franta o stie.
    Tot ,,ea’’ a propus ca in locul catedralei sa fie construit un falus gigantic.

  • Mihai , acel falus a fost gandit special pt mama ta.

  • Stimabile,
    după aroganța și ura vomată în aceste vorbe, pare că te autoincluzi în „șleahta”… cretinilor! Păcat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *