Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cum arată mușcătura de ploșniță. Cum înțelegi dacă există gândaci de pat în casa ta?
Cum arată mușcătura de ploșniță. Cum înțelegi dacă există gândaci de pat în casa ta?

Cum arată mușcătura de ploșniță. Cum înțelegi dacă există gândaci de pat în casa ta?

31 ian. 2023, 13:00,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

O mușcătură de ploșniță este foarte ușor de observat pe corpul unei persoane. Gândacul de pat este o insectă care suge sânge. Acestea au o dimensiune de aproximativ 0,5 cm și sunt de culoare galben închis sau maro. Corpul este aplatizat, acest lucru ajută în majoritatea cazurilor ca gândacul să nu fie strivit, de exemplu atunci când o persoană se întoarce în somn.

Un parazit hrănit este mai puțin mobil și mai rotunjit. Este o insectă nocturnă, care atacă în timpul somnului, când victima este cât se poate de relaxată și lipsită de apărare. Acestea pot apărea dintr-o varietate de motive. Curățenia și igiena constantă a camerei, desigur, reduc riscul de infecție, dar, de asemenea, nu este un panaceu. Insecta poate fi adusă pe pantofi, materiale de construcții și din orice loc aglomerat.

Mușcătură de ploșniță. Cum arată acestea?

Unul dintre primele semne că o casă este infestată cu gândaci de pat este că apar mușcături pe corp. Pe măsură ce insecta se deplasează pe corp, rănile devin adiacente, se țin de obicei în lanț. Un singur sugător de sânge poate face între trei și cinci răni.

Mușcăturile de insecte pot provoca reacții alergice severe. Acestea se inflamează și se măresc, iar uneori poate apărea febra. Cu toate acestea, la unele persoane, ele nu se manifestă deloc. Acest lucru nu înseamnă că insectele de pat mușcă selectiv, ci doar că organismul nu produce întotdeauna o reacție.

Pentru a evita înțepăturile de ploșnițe verificați cu atenție lenjeria de pat. Gândacii de pat lasă în urmă excremente, mici puncte negre. De asemenea, este posibil să vedeți urme mici de sânge după mușcături. Deoarece aceste insecte sunt active noaptea, le veți vedea în jurul orei 4-5 dimineața, dacă aprindeți luminile. Acesta este momentul în care acestea se târăsc prin casă.

Cum scapi de paraziți? Cele mai eficiente soluții

Este important să se verifice unde ar putea trăi paraziții. Vampirul de sânge încearcă să stea aproape de sursa de hrană, așa că cel mai adesea se ascunde în cusăturile saltelei, canapelei, tapițeriei, nu departe de locul de dormit. Dar se pot ascunde și în locuri în care este puțin probabil să fie deranjat, de exemplu în crăpături sau în spatele unor bucăți de tapet lipite, tablouri sau covoare.

Temperatura ideală pentru gândacii de pat este de +20-30°C. Temperatura la care aceștia trăiesc se poate schimba considerabil pentru a-i ucide. O schimbare semnificativă a temperaturii le va ucide. În condiții inconfortabile, insectele sunt capabile să își încetinească procesele de viață și să intre într-o stare asemănătoare anabiozei.

Un termometru cu o temperatură mai mare de 45° C este fatală pentru gândacii de pat și larvele lor. Prin urmare, puteți scăpa de ele prin fierberea apei sau prin spălarea rufelor la o temperatură ridicată timp de cel puțin 30 de minute. Cu cât temperatura este mai ridicată, cu atât insecta va muri mai repede și mai sigur.

Pentru a uita definitiv ce înseamnă o mușcătură de ploșniță, articolele de lenjerie de pat trebuie tratate temeinic cu un aparat de aburi sau cu un fier de călcat. Pistoalele termice pot contribui, de asemenea, la eliminarea paraziților din casă. Vara, puteți înveli salteaua sau lenjeria de pat în pungi negre și le puteți pune la soare. Însă, trebuie să înțelegi faptul că gândacii de pat vor muri doar dacă intră în contact direct cu căldura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
16 iulie 2024
16 iulie 2024