Prima pagină » Actualitate » Cum arată luxul în viziunea creatorilor de modă. Gigi Hadid „a livrat” ultimele tendințe în materie de fashion

Cum arată luxul în viziunea creatorilor de modă. Gigi Hadid „a livrat” ultimele tendințe în materie de fashion

04 oct. 2024, 11:40,
Simona Ciobanu în Actualitate

Supermodelul Gigi Hadid a livrat ultimele tendințe în materie de fashion! Mai întâi halatul de baie al Rihannei, acum rochia cu bandă DHL a lui Gigi — moda de lux pare să găsească inspirație în lucrurile simple din jurul nostru, sau cel puțin din casele noastre.

Vineri, Gigi Hadid a participat la show-ul Vetements în cadrul Săptămânii Modei de la Paris, purtând o rochie mini confecționată din bandă de ambalare galbenă și roșie, marca DHL. Rochia fără bretele a fost completată de pantofi cu toc înfășurați în aceeași bandă, într-un look bine coordonat. Un comentariu de pe rețelele sociale a rezumat perfect momentul: „Ea a livrat”.

Un alt comentariu a adăugat: „FedEx are 24 de ore pentru a răspunde”, potrivit CNN.

 

Gigi Hadid „a livrat” ultimele tendințe în materie de fashion

Deși este una dintre cele mai accesibile creații văzute pe podium în acest sezon, utilizarea benzii ca material vestimentar nu este o idee nouă. În 2017, Raf Simons a folosit bandă imprimată personalizată pentru a marca talia unor modele îmbrăcate în paltoane de lână, iar Jeremy Scott, pentru Moschino, a inclus în colecția sa rochii cu accente inspirate de gunoi. În 2022, Kim Kardashian a atras atenția la show-ul Balenciaga din Paris, când a apărut învelită din cap până-n picioare în bandă galbenă de poliție marca Balenciaga.

Criticul de modă Vanessa Friedman, de la New York Times, a remarcat chiar sunetul „lipicios de bandă” pe care îl făcea Kardashian în timp ce mergea.

Banda adezivă, creată inițial în Al Doilea Război Mondial, a fost inventată de Vesta Stoudt, o muncitoare americană care a găsit o soluție mai bună pentru ambalarea cutiilor de muniție. Ulterior, banda a devenit un instrument versatil, folosit pentru reparații de orice fel, de la cizme până la jeep-uri și chiar bandaje improvizate. În anii 2010, banda adezivă a câștigat popularitate și în modă, fiind decorată cu imagini cu Hello Kitty, luminată în întuneric sau chiar parfumată. Provocarea de a crea o rochie din bandă adezivă a devenit celebră în cadrul emisiunii „Project Runway”. În 2010, Lady Gaga a făcut furori în videoclipul „Telephone” cu Beyoncé, purtând doar câțiva metri de bandă de precauție galbenă.

În 2011, Universitatea de Stat din Iowa a organizat prima prezentare de modă cu rochii din bandă adezivă, însă evenimentul a fost anulat în 2015 din cauza lipsei de interes. Totuși, cu branduri ca Vetements și Balenciaga care aduc din nou în prim-plan acest material neconvențional, aventura benzii adezive în modă nu pare să se fi încheiat.

Cea mai frumoasă femeie din lume

Într-o altă ordine de idei, reiterăm cum cea mai frumoasa femeie din lume a fost aleasa după niste calcule foarte exacte. Pe baza unui algoritm, cercetătorii au calculat forma perfecta a fetei. Sunt luate în considerare elemente precum lungimea și lățimea fetei, nasului, poziția ochilor, a gurii, distanta dintre ochi, etc. Totul este despre proporție și simetrie. Teoretic, cu cât sunt mai egale numerele pentru fiecare, cu atât mai frumoasa este persoana. Pe baza algoritmului, Bella Hadid a ieșit pe locul I în topul perfecțiunii fizice. Bella, care este sora altui model celebru – Gigi Hadid, a obținut un scor de perfectie de 94,35%.

„(Hadid) a fost câștigătoare clara atunci când toate elementele fetei au fost măsurate pentru perfecțiune fizica”, a spus De Silva. „Ea a avut cel mai bun punctaj pentru bărbia ei, care, cu un scor de 99,7%, este la doar 0,3% distanta de a fi forma perfecta.”

Pe locul doi în topul perfecțiunii fizice s-au clasat Beyonce, iar Amber Heard a completat podiumul. Pe locurile următoare s-au clasat Ariana Grande, Taylor Swift, Kate Moss, Scarlett Johansson, Natalie Portman, Kate Perry, Cara Delevigne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`