Prima pagină » Informații utile » Cum arată floarea care „se roagă” și de ce este bine să o avem în casă. Îți aduce sănătate, noroc și productivitate!

Cum arată floarea care „se roagă” și de ce este bine să o avem în casă. Îți aduce sănătate, noroc și productivitate!

21 nov. 2024, 11:56,
Redacția BZI în Informații utile

Supranumită „floarea care se roagă”, maranta leuconeura este una dintre cele mai intersante plante tropicale. Purifică aerul, stimulează calmul și concentrarea, iar despre ea se spune că sporește energia pozitivă și norocul. Numele plantei își are simbolistica în grația frunzelor care se mișcă: sunt plate în timpul zilei și pliate, ca niște mâini care se roagă, noaptea.

Maranta este o plantă cu un desen al frunzelor foarte spectaculos și atractiv. Frunzele arată ca și cum ar fi fost pictate manual. Ea și-a primit numele după cel al lui Bartolomeo Maranti, un botanist venețian celebru în secolul al șaisprezecelea și provine din America Centrală și de Sud.

Cum arată floarea care „se roagă” și de ce este bine să o avem în casă

Numele de „floarea care se roagă” își are simbolistica în grația frunzelor caer se mișcă, sunt plate în timpul zilei și pliate, ca niște mâini care se roagă, noaptea.
Este o plantă rizomatoasă perenă, cu aspect de tufă. Are frunzele ovale și catifelate, de culoare de verde intens, cu pete galbene în partea centrală și nervuri roșii și arcuite care se întind până la marginile frunzelor.

Unul dintre argumentele pentru care iubitorii de plante o preferă ca plantă de apartament este legat de credința că poate aduce energie pozitivă și noroc. O energie bună aduc și plantele din grădină care sunt rezistente iarna afară.

Frunzele pliabile asemănătoare cu mâinile îndoite în rugăciune simbolizează recunoștința,  motiv pentru care planta poate fi și un cadou excelent, tocmai datorită semnificației. Cel mai special lucru al acestei plante este că în timpul zilei frunzele sunt plate, iar noaptea se mișcă în sus. Este vorba despre mișcarea nastică, mai exact răspunsul plantei la lumină.

În plus, se știe că înconjurarea de plante sporește calmul și concentrarea, iar în cazul plantei care se roagă, beneficiile ar putea fi cu atât mai mari cu cât luăm în calcul și simbolistica ei. Ca multe plante de apartament, Maranta absoarbe poluanții și poate îmbunăți calitatea aerului, reducând formaldehida și benzenul din aerul înconjurător.

De ce să cureți frunzele plantelor cu bere

Curățarea frunzelor plantelor este esențială pentru a le menține în stare perfectă, lucru care este adesea trecut cu vederea. Berea poate fi de un real ajutor la îngrijirea plantelor de apartament sau de grădină. Berea este una dintre cele mai populare băuturi din lume. Dar proprietățile sale unice o fac plăcută și plantelor.

Oricât de ciudat ar părea, practica folosirii berii vechi ca îngrășământ pentru plante are multe beneficii. Când este folosită corect, berea poate face minuni pentru plante. Fie că este vorba și de plantele de interior, sau balcon, toate vor beneficia de nutrienții din bere.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci un pahar de bere cu apă, de două ori mai multă apă decât bere. Udă plantele cu acest amestect la rădăcini. Important este să lași berea deschisă cu o seară înainte, pentru ca acidul carbonic să fie eliminat, fiind dăunător plantelor.

Tot berea este cea care vă scapă de petele maronii de pe frunzele plantelor. Pulverizați-o pe aceste pete și zaharurile din ea vor fi absorbite de frunze. Petele vor dispărea odată cu ciuperca vinovată de producerea lor, iar creșterea frunzelor va fi stimulată. Puteți folosi această tehnică și pentru plantele suculente.

Pentru a stimula iarba din curte să crească mai repede, stropiți-o cu bere, deoarece conține zahăr și substanțe nutritive, care o pot ajuta să crească mai rapid. De asemenea, și floarea care se roagă poate fi ștearsă de praf cu ajutorul berii, tot ce trebuie să faceți este să îmbibați o dischetă în bere și după să ștergeți frunzele plantei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`