Prima pagină » Cancan » Cum arată Eugenia Şerban după ce a învins două tipuri de cancer
Cum arată Eugenia Şerban după ce a învins două tipuri de cancer

Cum arată Eugenia Şerban după ce a învins două tipuri de cancer

16 nov. 2020, 10:16,
în Cancan

O cunoscută actriţă de la noi din ţară a împlinit 51 de ani pe 13 noiembrie. Acum este în refacere după ce a trecut de unul din cele mai grele obstacole din viaţa ea. Într-un singur an, actriţă Eugenia Şerban a fost diagnosticată cu două forme de cancer: cancer mamar şi cancer ginecologic.

De ziua ei i-a avut alături pe cei mai importanţi oameni din viaţa sa.

”M-ar fi doborât psihic dacă aş fi spus atunci în perioada aia că am cancer (când a aflat n.r) Îţi dai seama cum apăream în toate ziarele. Nu aş fi rezistat şi nu aş fi putut să înving boala. Acum sunt bine, este ziua mea şi deja e pelerinaj la mine acasă. Vin prietenii de trei zile să mă sărbătorească. Am gătit non-stop”, a declarat Eugenia.

Eugenia Şerban – Cum se simte după un an dificil

“Mă simt foarte bine, sunt OK şi sper să fiu bine în continuare. Îmi lipseşte însă scena. Trebuie să merg la controale din şase în şase luni şi să iau pastile vreo cinci ani de acum încolo. În perioada asta am stat în casă, îi gătesc băiatului meu o dată pe săptămână. Este în ţară, sta cu iubita lui, ne vedem des acum. La începutul pandemiei a fost mai greu, lui îi era foarte frică. Venea la mine echipat, cu masca, cu mănuşi, avea săracul răni pe mâini de la atâta dezinfectat. Nu mă lasa să ies pe stradă fără mască.”

„Când am aflat că am cancer, m-am gândit la moarte”

Iată ce a spus actriţă Eugenia Şerban despre momentul în care a aflat că are cancer:

“M-am decis să fac totul public atunci când am scăpat de perucă. Nu am vrut să se afle atunci când eram în momentele alea grele. S-a spus că am pierdut lupta cu cancerul. Nu a fost aşa. Am câştigat-o. De ce nu am spus atunci? Eram foarte vulnerabilă, n-aş fi putut psihic să rezist. Nu operaţia în sine a fost cea mai grea, practic au fost trei operaţii într-una. Când am aflat că am cancer atunci a fost şocul mare, m-am gândit la moarte. Mi-au trebuit două săptămâni să realizez că iubesc viaţa şi că trebuie să trec peste asta.

Am avut norocul că l-am descoperit în faza incipientă. Al doilea moment foarte dificil a fost când am făcut chimioterapie şi mi-au zis că nu o să am păr. Practic, cu un an înainte nu aveam nimic, şi anul următor aveam doua cancere în faze incipiente. Boala nu a fost ceva genetic, am făcut investigaţii, nimeni din familia mea nu a avut. Sfătuiesc oricare femeie să facă controale anuale pentru că e mai bine să-l găseşti incipient”, a mai spus Eugenia Şerban.

Tratamente dificile împotriva diagnosticului

Tratamentele îndurate au fost grele şi au lăsat urmări. Totuşi i-au făcut bine, întrucât acum se afla în refacere.

„În funcţie de cancer, citostaticele sunt diferite. După o şedinţă, cam o săptămână îţi este rău. Cam la trei săptămâni erau şedinţele la mine. Prima este cea mai complicată pentru că nu te aştepţi să-ţi fie atât de rău. Pe urma începi să te obişnuieşti şi cu răul. E greu. A fost greu şi cu părul. Îţi cad genele şi sprâncenele şi unghiile… Mi s-a spus mai târziu asta”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *