Prima pagină » Radio » Actualitate » Cum arăta Crina Mardare în tinerețe! În urmă cu 40 de ani, rebela rock dădea tonul în modă și în muzică

Cum arăta Crina Mardare în tinerețe! În urmă cu 40 de ani, rebela rock dădea tonul în modă și în muzică

01 iul. 2022, 10:40,
în Radio

Puțină lume își mai amintește cum arăta Crina Mardare în tinerețe, pe când avea doar 20 de ani și era o rebelă rock în showbiz-ul autohton. Diva retro din acele vremuri a făcut în anii 80 un duet de senzație cu Elena Perianu, sub titulatura Stereo. În prezent, Crina Mardare este antrenor vocal la diverse emisiuni de divertisment.

Îndrăgita interpretă Crina Mardare, ajunsă acum la vârsta de 64 de ani, este în prezent antrenor vocal la diverse emisiuni de talente. Acum ea se ocupă de vocile concurenților de la emisiunea „Te cunosc de undeva”, difuzată de Antena 1. Aceasta a predat muzică toată viața, a cântat și a trăit intens fiecare clipă petrecută pe scenă. Poate puțină lume își mai amintește că interpreta a făcut un duo senzațional în trupa Stereo, cu Elena Perianu.

Cum arăta Crina Mardare în tinerețe

Crina Mardare este un nume cu greutate în muzică, iar mulți artiști tineri din ziua de azi îi datorează cariera. Aceasta este acum antrenor vocal la „Te cunosc de undeva” și o vedem, în fiecare sâmbătă, la Antena 1. Practic, ea îi învață pe concurenți să își intre în roluri la show-ul transformărilor.

Mulți dintre ei sunt atât de tineri, încât nici măcar nu știu că profa lor de voce a făcut istorie în muzica din România. Nu doar cu trupele Sfinx Experience, 5T și 3T, dar și în trupa Stereo, alături de Elena Perianu. Erau amândouă foarte cool, în ton cu moda, dar și foarte rebele în alegerile vestimentare.

„Prin anul II de facultate mi-am făcut un grup de fete. Și de atunci am tot migrat, că era atunci, prin ’80, moda grupurilor. Se pătrundea foarte greu pe piață pentru că erau artiștii consacrați și noi veneam cu un suflu nou. Foarte greu înghițea publicul muzică noastră dar, cu chiu cu vai, am creat o piață, iar eu chiar am făcut parte din toate grupurile, și din 5T, și din 3T, și din Trison, Stereo și altele. Au fost vremuri foarte frumoase!”, povestea Crina Mardare în urmă cu ceva timp.

Crina Mardare a făcut istorie cu trupa Stereo

Legat de grupul Stereo, Crina Mardare are numai amintiri frumoase. În anii 80, când muzica românească nu izbutea să evadeze prea mult din canoanele epocii, totuși, două fete superbe și incredibil de talentate ne făceau să așteptăm cu nerăbdare fiecare album duminical. Crina Mardare și Elena Perianu au însemnat, pentru români, cam ce au însemnat fetele de la ABBA pentru întreaga planetă.

Elena Perianu, Ligia Oancea și Crina Mardare au debutat sub numele Trison, într-un grup de fete frumoase, talentate, fermecătoare. Ligia însă a primit un contract în Emiratele Arabe și a plecat să cânte acolo, iar Crina și Elena s-au reașezat, pentru câțiva ani, în grupul Stereo. Și au cântat destul, cât să ajungă foarte cunoscute și foarte iubite…

„Am făcut câteva turnee prin toată țara și am lansat două discuri. Un Single și un LP, având compozițiile lui Adrian Enescu. Erau niște prelucrări populare, reorchestrate, care, fără să fie neapărat comerciale, aveau succes, aveau un concept special…”, povestea Elena Perianu.
„Am fost niște deschizători de drum. Conceptul muzical al discului era foarte tare. Nu eram aliniați la muzica vremurilor”, a completat-o Crina Mardare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *