Prima pagină » Turism » Info Turism » Cum arăta Colibița înainte de lacul de acumulare – GALERIE FOTO

Cum arăta Colibița înainte de lacul de acumulare – GALERIE FOTO

10 ian. 2020, 14:48,
în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:25734;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}

Cum arăta Colibița înainte. Colibița este un sat din România, aşezat pe malul lacului cu acelaşi nume. Acesta face parte din Bargaul de Sus. cătunul Colibița atun a apărut cu 150 de ani înaintea comunei Bistrita-Bargaului. Renumită ca staţiune climaterică, Colibița era foarte recomandată bolnavilor cu afecţiuni pulmonare şi neuro-psihice.

O serie de vederi cu Colibița de altădată fac furori pe internet. Oamenii locului sunt cei mai bucuroşi când revăd locurile în care au copilărit. Din amintiri, o bătrână din sat a povestit ce desfăşurare de forţe a fost când s-au început lucrările la lacul de acumulare.

„Eu lucram la bufetul din satul Colibița, că aşa se numea pe atunci. Şi veneau în fiecare zi zeci de oameni care munceau la construcţia lacului. Mulţi dintre ei ne povesteau cum, din cimitirul bisericii, au scos morţii şi au mutat mormintele. Ştiu sigur că biserica din sat a rămas până astăzi, iar dacă intră cineva sub apă se spune că o să vadă turnul bisericii. Mulţi povestesc că acum sunt peşti foarte mari în lac care se hrănesc cu oamenii care mor în fiecare an innecati”, povesteşte bătrânică.

Cum arăta Colibița înainte. Lacul îşi ia tributul anual

Nenumărate poveşti de prin părţile locului spun ca întinderea de apă îşi ia anual tributul. Când s-a lucrat la amenajarea lacului, oamenii au fost nevoiţi să-şi mute casele şi gospodăriile în alete locuri. Se spune că aceştia au blestemat locul, iar în fiecare an se întâmplă tragedii care sunt puse pe seama blestemelor.

Localnicii spun că vârtejurile care se formează datorită curenţilor înghit imediat aventuroşii care vor să treacă lacul înotând. De altfel, drumul de pe partea dreaptă a lacului este tot timpul în pericol de surpare. În urmă cu câţiva ani o căruţă încărcată cu lemne s-a răsturnat în lac după ce drumul s-a surpat. Acest lucru a fost pus tot pe seama blestemelor.

Când s-au început lucrările la amenajarea lacului de acumulare, casele oamenilor au fost mutate unde acum este satul Mită. Cu timpul, Colibița a devenit atracţie turistică atât pentru romani, dar mai ales pentru străini. Specialiştii spun că aici se găseşte cel mai ozonat aer din Europa. Aceştia îşi petrec concediile aici şi sunt fascinaţi de frumuseţea locurilor.

Anual mii de turişti vin aici

Tinzând tot mai mult spre o staţiune turistică, Colibița este singurul loc din Judeţul Bistriţa-Năsăud care adună anual mii de turişti. Întreaga zonă oferă de toate: de la plaje pentru cei care iubesc soarele şi până la peşteri, iazuri şi vârfuri de deal numai bune pentru drumeţii.

Intuind potenţialul turistic, oamenii de afaceri sunt dispuşi oricând să investească aici. Cei care vor să cumpere teren aici trebuie să ştie că este foarte scump datorită zonei care a devenit punct de atracţie turistică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`