Prima pagină » Cancan » Cum arată azi soția și fiica lui Dem Rădulescu. Timpul a fost blând cu Adriana, la aproape 70 de ani, iar Irina seamănă foarte bine cu tatăl ei

Cum arată azi soția și fiica lui Dem Rădulescu. Timpul a fost blând cu Adriana, la aproape 70 de ani, iar Irina seamănă foarte bine cu tatăl ei

17 sept. 2024, 11:07,
în Cancan

Adriana Șchiopu și Irina, soția și, respectiv, fiica lui Dem Rădulescu, i-au dus mai departe pasiunea pentru actorie. Văduva marelui actor are aproape 70 de ani însă timpul a fost foarte blând cu ea. Cât despre Irina, unica fiică a lui Dem Rădulescu, tânăra seamănă foarte bine cu ambii părinți.

Adriana Șchiopu, actriță talentată și totodată văduva marelui actor Dem Rădulescu, a împlinit 69 de ani pe 21 noiembrie. Discretă cu viața privată, dar ca o „văpaie” pe scena teatrului, Adriana Șchiopu a rămas cu daruri de preț de la cel poreclit Bibanul: un copil superb, Irina, astăzi actriță la Teatrul Mic, și un bagaj inestimabil de amintiri, potrivit LPF.

Cum arată azi soția și fiica lui Dem Rădulescu

Actriţa Adriana Şchiopu s-a născut în 21 noiembrie 1954, la Galaţi. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Facultatea de Teatru, Secţia Arta Actorului, la clasa prof. Olga Tudorache, promoţia 1980.

Avea 18 ani când l-a cunoscut pe marele Dem Rădulescu, cel care avea să-i devină soț mult mai târziu, în anul 1984. În 1986 a venit pe lume fiica lor, Irina, unicul copil al lui Dem Rădulescu. Povestea de iubire cu Adriana Șchiopu a durat până în anul 2000, atunci când doar moartea i-a despărțit. Dem Rădulescu s-a stins din viață în urma unui infarct, pe data de 17 septembrie 2000, la vârsta de 69 de ani.

Irina Rădulescu, fiica celor doi actori, a povestit cum s-au cunoscut părinții ei, despărțiți de o diferență de vârstă de 23 de ani.

„Mama avea 18 ani (n.r. – anul 1972), era la Constanța, la liceu, şi voia să dea la teatru şi o cunoştinţă îl știa pe actorul Dem Rădulescu de la Bucureşti. S-a dus la Bucureşti mama, iar tata avea repetiţie la Teatrul Naţional și a chemat mai mulţi tineri pe care urma să îi asculte în ziua respectivă, după repetiţie.

Tata cred că a scanat-o. Fireşte că nu au fost împreună, dar din momentul ăla el întotdeauna a fost prezent. Unde se întorcea ea, era şi el. S-au căsătorit după mai mulţi ani. Dar el era acolo. A văzut-o, a stat în banca lui. Când ne păleşte iubirea, suntem şi răbdători”, a povestit Irina Rădulescu.

Irina Rădulescu seamănă cu ambii părinți

Irina, fiica actorilor Dem Rădulescu şi Adriana Şchiopu, este născută la 14 octombrie 1986 şi este actriţă la Teatrul Mic, din 2008. Dincolo de talentul artistic, a moştenit umorul tatălui, frumuseţea mamei şi ochii ei de un albastru pătrunzător. Dacă privești cu atenție imaginile, Irina parcă este varianta tânără a mamei sale.

Irina Rădulescu a copilărit în teatru, printre mari actori, iar actriţa Gina Patrichi i-a fost naşă de botez. Prima apariţie pe scenă a fost la vârsta de opt ani, în rolul Astinax, din „Sfârşitul Troiei”, de Walter Jens, în regia lui Vlad Mugur (1994). Din 2008 o vedem pe scena Teatrului Mic.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024