Prima pagină » Business în România » Cum ar putea arăta noul model SUV Dacia. Imaginile sunt spectaculoase

Cum ar putea arăta noul model SUV Dacia. Imaginile sunt spectaculoase

24 iul. 2024, 13:10,
în Business în România

Dacia ar putea lansa un nou model SUV, după cel Bigster. Imaginile sunt spectaculoase și sunt informații neoficială că proiectul se află în lucru în aceste momente. Dacia pregătește lansarea Bigster la Paris. Conceptul se va transforma în vehicul de serie în toamna acestui an când va fi prezentat la ediția din 2024 a Mondial de l’Auto, eveniment care va avea loc la jumătatea lunii octombrie.

Dacia Bigster a fost prezentat de producătorul auto român, parte a grupului francez Renault, la conferința de prezentare a planului Renaulution în ianuarie 2021. Ca și fratele său mai mic, Duster, modelul va respecta în mare măsură detaliile de design ale conceptului și va utiliza o rețetă deja utilizată de Dacia pentru derivatele unui model de bază.

Dacia va lansa un model SUV de clasa B

Dacia plănuiește pentru următorii patru ani lansarea unui nou SUV de clasa B, care va fi situat între Duster și Dacia Sandero ca dimensiuni. Deși informațiile nu sunt încă oficiale, sursele Profit.ro confirmă că proiectul este în dezvoltare.

În prezent, Dacia are nevoie de cinci ani pentru a aduce pe piață un nou model, iar decizia de a produce un SUV de clasa B, cu o lungime de aproximativ 4,15 metri, a fost luată în 2023. Acest vehicul va răspunde cererii actuale pentru acest segment în Europa și va fi disponibil în perioada 2027 – 2028.

Noua mașină urmează aceeași direcție de dezvoltare ca și Sandero și Sandero Stepway, deoarece va completa oferta actuală. Având în vedere că 80% din vânzările modelului hatchback sunt asigurate de versiunea Stepway, programul de lansare al SUV-ului va fi sincronizat cu cel al Sandero, chiar dacă noul SUV nu va purta numele Sandero.

Există o opțiune, încă în analiză, ca noul SUV Dacia să fie numit Sandrider, similar cu vehiculul de competiție ce va participa la Dakar Rally, având scopul de a maximiza beneficiile promovării asociate cu această competiție. „Avem doi ani pentru a câștiga trofeul”, au declarat reprezentanții echipei Dacia de la Dakar, exprimând speranța că o astfel de victorie ar putea aduce un impact major în marketingul vehiculelor mărcii. Denis le Vot, șeful Dacia, a menționat la Geneva că această opțiune este luată în considerare, ca răspuns la întrebările adresate de Profit.ro.

Cum ar putea arăta noul model SUV Dacia

Viitorul SUV Dacia va fi un model compact destinat să concureze direct cu cele mai populare vehicule din acest segment, precum VW T-Roc, Toyota Yaris Cross și Peugeot 2008, având în vedere că Renault Captur va fi retras din Europa.

Noul model va fi construit pe aceeași platformă CMF-B utilizată pentru Sandero și Duster, în versiunea sa entry-level, fără opțiune de tracțiune 4×4, dar va avea caracteristicile tipice unui crossover și va include elemente de design inspirate din Manifesto și Sandrider. Acest lucru va permite noului SUV să beneficieze de imaginea de vehicul de aventură promovată de Dacia pentru modelele sale.

În ceea ce privește designul viitorului model, speculațiile de pe internet nu reflectă încă realitatea finală. Decizia privind designul va fi luată în perioada următoare, dacă nu a fost deja stabilită, și elementele cheie care vor caracteriza noul SUV vor începe să fie integrate și în celelalte vehicule Dacia, de la Duster și Bigster până la noul Spring și viitoarele modele compacte ce vor fi lansate în următorii doi ani. Vom vedea exact când Dacia va lansa un nou model SUV și preț va avea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
23 august 2024
23 august 2024