Prima pagină » International » Donald Trump a negociat dur plecarea din Afganistan: ”I-a spus că dacă se atinge de vreun american îl ucide! ” – VIDEO

Donald Trump a negociat dur plecarea din Afganistan: ”I-a spus că dacă se atinge de vreun american îl ucide! ” – VIDEO

16 sept. 2024, 10:08,
în International

În dezbaterea cu Kamala Harris, Donald Trump le-a explicat jurnaliștilor că a pus condiții clare talibanilor legate de retragerea din Afganistan. Declarațiile fostului președinte sunt susținute de mai multe voci care au confirmat faptul că Trump i-a arătat o poză cu casa în care stă liderul taliban spunând că știe unde stă dacă vreun american va fi rănit.

Donald Trump a spus în cadrul dezbaterii că timp de 18 luni, în Afganistan nu a fost rănit niciun american:

” M-a întrebat de ce îi trimit o poză cu casa lui. I-am spus că trebuie să-și dea seama singur de asta. Timp de 18 luni nu am avut niciun american ucis în Afganistan.” a explicat Donald Trump în timpul dezbaterii.

Declarația fostului președinte este confirmată de una dintre persoanele care ar fi asistat la negocieri și care le-a explicat jurnaliștilor modul în care Donald Trump l-a amenințat pe liderul talibanilor:

” Negocierea mea preferată a lui Donald Trump. Este numărul 1 din toate timpurile. Când negociam cu talibanii alături de Donald Trump, când era incă președinte. Președintele voia să plece din Afganistan dar voia câteva condiții de retragere. Adică, faci ce vrem noi să faci și după aia începem încet să ne retragem trupele, pe măsură ce tu te supui acestor condiții. Era Donald Trump și Mike Pompeo și vorbeau cu liderul talibanilor în aceeași cameră și aveau un singur translator în cameră. Președintele Donald Trump s-a uitat la liderul talibanilor și i-a spus că vrea să plece din Afganistan, dar vor fi condiții de retragere.

Donald Trump i-a transmis liderului talibanilor că îl ucide

Donald Trump i-a spus liderului talibanilor că dacă se atinge de un singur fir de păr al vreunui american îl va ucide știind unde e casa acestuia. Translatorul care asista la negocieri a avut un șoc, iar liderul de atunci de la Casa Albă i-a repetat acestuia și i-a solicitat să îi traducă întocmai cuvintele pe care le-a spus:

Ulterior, translatorul i-a spus acest aspect liderului talibanilor. Donald Trump a continuat și a spus că dacă se atinge chiar de un fir de păr a unui american, o să-l ucidă. În acel moment, translatorul a rămas uimit, iar Donald Trump i-a spus să îi traducă ceea ce a spus, scoțând din buzunar o poză din satelit cu casa talibanului și i-a înmânat-o, s-a ridicat și a plecat din cameră. Știți că pentru 18 luni nici măcar un singur american nu a fost ucis în Afganistan? Asta e definiția puterii, despre asta vorbesc eu acum. Vă imaginați că dacă am avea o ambasadă într-o altă țară, nimeni nu s-ar atinge de ea deoarece s-ar teme că au o bombă deasupa capului. ” explică bărbatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *