Prima pagină » Sanatate » Cum am scăpat de reflux gastroesofagian. Tratament naturist simplu și eficient

Cum am scăpat de reflux gastroesofagian. Tratament naturist simplu și eficient

06 mai 2022, 14:05, 1 ,
în Sanatate

Fii primul care spune: „Am scăpat de reflux gastroesofagian!”. Află, în acest articol, care este cel mai bun tratament naturist care te scapă de simptomele supărătoare.

Refluxul gastroesofagian este o condiție medicală care determină întoarcerea conținutului stomacului către esofag și apariția unor manifestări care afectează calitatea vieții pacientului. În unele cazuri pot apărea și complicații, cum sunt gastrita sau ulcerul.

Simptomele specifice bolii de reflux gastroesofagian sunt senzația de arsură, care se manifestă retrosternal (în termeni populari, „în capul pieptului”) și care este cunoscută sub denumirea de pirozis și senzația de întoarcere a alimentelor din stomac către gură, fără a apărea vărsăturile. Pentru a indica prezența acestei afecțiuni este suficientă identificarea a două episoade de pirozis într-o săptămână.

reprezentare a refluxului gastroesofagian

Refluxul gastroesofagian este o condiție medicală care determină întoarcerea conținutului stomacului către esofag și apariția unor manifestări care afectează calitatea vieții pacientului.

Cum am scăpat de reflux gastroesofagian?

Multe persoane își doresc să scape de simptomele deranjante date de refluxul gastroesofagian. De aceea, în continuare, îți vom dezvălui care este cel mai bun tratament naturist descoperit recent.

Cei care au scăpat de refluxul gastroesofagian spun că au consumat miere de Manuka. Acest tip de miere este obținut din florile plantei, care îi conferă și numele, originară din Noua Zeelenadă. Când albinele polenizează din această plantă, mierea lor este mai puternică decât mierea standard de albine. Acest lucru se datorează faptului că are o concentraţie mai mare de metilglioxal (MGO).

Mierea de Manuka este renumită pentru proprietățile sale antibacteriene, antiinflamatorii, antifungice, antioxidante, antivirale și antiseptice. Aceasta reprezintă un aliat de nădejde pentru sănătate, deoarece este cel mai puternic antibiotic pe care natura îl poate oferi.

Pentru a scăpa de refluxul gastroesofagian este suficient să iei două lingurițe pe zi, una dimineața și una seara, cu aproximativ 15 minute înainte de a mânca sau a consuma lichide. După trei sau patru zile, efectele încep să se vadă și te vei simți mult mai bine. Cura cu miere de Manuka durează o lună, însă poate fi extinsă pe o perioadă de încă două luni.

Înainte de urma tratamentul cu miere de Manuka este necesar să ceri sfatul unui medic.

o linguriță de miere de manuka într-un castron mic

Mierea de Manuka este renumită pentru proprietățile sale antibacteriene, antiinflamatorii, antifungice, antioxidante, antivirale și antiseptice.

Alte remedii naturiste pentru refluxul gastroesofagian

Un remediu extrem de eficient este bicarbonatul de sodiu. Având un pH ridicat, acesta neutraliează aciditatea de la nivelul stomacului. Tot ce trebuie să faci este să dizolvi o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă și să consumi amestecul obținut.

Ceaiul de mușețel este un alt remediu recomandat celor care se confruntă cu arsuri la stomac. Acesta este indicat a fi consumat după masa de seară, pentru a preveni simptomele bolii de reflux.

Eficiente sunt și semințele de fenicul. Acestea conțin substanțe care relaxează musculatura stomacului și reduc riscul de refulare a alimentelor ingerate. Poți prepara un ceai din semințe de fenicul, pe care să îl consumi după fiecare masă.

Nu în ultimul rând, foarte bun este și ghimbirul. Acesta este recunoscut pentru efectele sale benefice asupra sistemului digestiv. Prepară un ceai de ghimbir ori de câte ori te confrunți cu un stomac deranjat.

o femeie blondă cu reflux gastroesofagian

Ceaiul de mușețel este un alt remediu recomandat celor care se confruntă cu arsuri la stomac.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *