Prima pagină » Magazin » Cum alegi un aparat de aer condiționat pentru casa ta?
Cum alegi un aparat de aer condiționat pentru casa ta?

Cum alegi un aparat de aer condiționat pentru casa ta?

25 apr. 2023, 12:14,
în Magazin

Să știi cum să alegi ce aparat de aer condiționat să instalezi în casa ta poate fi cheia către fericire. Asta e cu siguranță adevărat în multe părți ale țării, unde căldura arzătoare de vară face aerul condiționat aproape la fel de esențial pentru supraviețuire ca hrana și apa.

Dar deși necesitatea de a avea aer condiționat și încălzire în această lume este simplă, nu este la fel de simplu când trebuie să alegi unitatea de aer condiționat potrivită pentru casa ta. Există factori importanți de luat în considerare, inclusiv tipul și dimensiunea unității AC, eficiența, garanția, precum și stimulentele financiare care pot reduce costul total.

Bazele aerului condiționat central

În mijlocul lunii august, aerul rece suflând dintr-o gură de ventilație în camera ta de zi poate părea aproape magic. Dar întrebarea „Cum funcționează aerul condiționat?” rămâne.

Aerul condiționat central funcționează asemenea unui frigider în casa ta. Când aerul cald suflă peste o bobină de evaporator în unitatea de aer condiționat, energia termică din aer este transferată către agentul frigorific din interiorul bobinei. Un ventilator împinge aerul răcoros și revigorant în toată casa ta, în timp ce căldura colectată de condensator rămâne în exteriorul casei tale.

Găsirea tipului potrivit: Ce unitate este potrivită pentru casa mea?

Un aparat de aer condiționat central vine în două tipuri:

  1. Sistemul split – cu acest tip de unitate AC, condensatorul și compresorul sunt plasate în afara casei și evaporatorul este în interiorul casei. În casele care au un cuptor, dar nu au aer condiționat, aceasta este o alegere economică. Este, de asemenea, cel mai comun sistem de răcire centrală.
  2. Sistemul împachetat – cu acest sistem, aparatul de aer condiționat central, evaporatorul, condensatorul și compresorul sunt într-o singură cutie sau cabinet metalic, care este cel mai probabil plasat pe un acoperiș sau o placă de beton lângă o casă. Sistemul împachetat elimină nevoia unui cuptor separat.

Găsirea unității potrivite: Ce dimensiune de unitate am nevoie?

Mai mare nu este întotdeauna mai bine. De fapt, o unitate de aer condiționat care este prea mare pentru un anumit spațiu nu numai că este ineficientă, ci poate face o cameră incomodă. Unitățile de AC îndepărtează căldura și umiditatea dintr-o cameră, dar dacă o unitate supradimensionată răcește camera înainte ca umiditatea să fie eliminată, aerul poate părea umed și închis.

Ceea ce este cel mai bun pentru tine este ceea ce se potrivește casei tale.

Un tehnician AC instruit corespunzător te poate ajuta, de asemenea, să determini dimensiunea potrivită pentru casa ta. El sau ea poate efectua o calculație a încărcării, care determină dimensiunea unității AC care este adecvată pentru casa în care vrei să instalezi unitatea.

Eficiența și efectul ei asupra portofelului tău

Părinții tău te-a putut enerva cu zicători de genul „închide ușa, că nu răcorim cartierul”, dar aveau un motiv bun să o spună. Potrivit Comisiei pentru Energie, încălzirea și răcirea reprezintă aproape jumătate – aproximativ 45% – din toate costurile energetice. Cu cât un aparat de aer condiționat este mai eficient, cu atât va necesita mai puțină energie pentru a-și face treaba, făcându-l mai ieftin de utilizat.

Dar când decizi cum să alegi un aparat de aer condiționat central pentru casa ta, cum poți ști care sunt cele mai eficiente unități de AC? Eficiența unui aparat de încălzire, ventilație și aer condiționat (HVAC) este măsurată prin SEER, acronimul pentru Rating-ul de Eficiență Energetică Sezonieră.

Alte lucruri de luat în considerare:

  • Garanție – Durata garanției este importantă, precum și termenii acesteia. De exemplu, unele garanții pot fi anulate dacă reparțiile la unitate sunt efectuate de altcineva decât un tehnician autorizat și licențiat.
  • Nivelul de zgomot – Unitățile de aer condiționat produc zgomot în timpul funcționării, dar unele sunt mai silențioase decât altele. O tehnologie nouă despre care poți întreba este cea cu lamelele de ventilator cu reducerea zgomotului.
  • Ajutoare financiare – Deoarece sistemele mai noi de încălzire și aer condiționat economisesc energie, adesea sunt disponibile credite fiscale guvernamentale pentru cei care decid să înlocuiască sistemul de aer condiționat. Aceste credite fiscale pot fi găsite online, iar profesioniștii în instalarea de aer condiționat vor ști și despre acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024