Prima pagină » Magazin » Cum ajuta jucariile la dezvoltarea simturilor bebelusului?
Cum ajuta jucariile la dezvoltarea simturilor bebelusului?

Cum ajuta jucariile la dezvoltarea simturilor bebelusului?

24 feb. 2022, 12:46,
în Magazin

Dezvoltarea bebelusului tau de la nastere pana la sase luni este rapida si micutului ii va placea sa descopere si sa exploreze noul sau mediu. Jucariile potrivite pentru varsta lui il pot ajuta in aceasta misiune incitanta de descoperire.

In prima luna, vederea nou-nascutului tau va fi neclara. El se va putea concentra doar pe obiecte aflate la aproximativ 20 cm sau 30 cm distanta de ochi. Daca te joci cu bebelusul tau in prima lui luna de viata, tine-ti fata la cel mult 30 cm de a lui, pentru ca el sa-ti vada expresiile. Daca ii arati o jucarie, tine-o la aceasta distanta de fata lui.

Auzul bebelusului tau este bine dezvoltat la nastere. Isi va intoarce capul spre tine cand va auzi sunetul vocii tale. De asemenea, auzul il va ajuta sa gaseasca o jucarie zgomotoasa cu care sa se joace.

In primele luni, jucariile pe care copilul tau le va iubi cel mai mult sunt cele la care se poate uita si le poate asculta. Alege jucarii pentru bebelusi dintr-o gama care a fost conceputa pentru a fi atragatoare vizual, cu culori si texturi stralucitoare.

Cum contribuie jucariile la dezvoltarea micutului tau?

Jucariile nu vor imbunatati doar dezvoltarea fizica a bebelusului tau. Odata ce va reusi sa ti se alature in jocuri simple, joaca ii va dezvolta si abilitatile cognitive, creative si de dezvoltare sociala.

Bebelusii se nasc cu un instinct puternic de a apuca inca de la nastere, dar probabil ca micutul tau nu va incepe sa dezvolte aceasta abilitate pana la varsta de aproximativ trei luni. Jucariile sunt un stimulent excelent pentru copilul tau si il ajuta sa-si perfectioneze tehnica de prindere. Daca agati o jucarie atragatoare in raza lui de vedere, el va incerca sa o prinda.

Cum alegi primele jucarii pentru bebelus

Primele jucarii ar trebui alese avand in vedere siguranta si sa fie realizate din materiale durabile, non-toxice, fara margini ascutite. Nu atasa niciodata o jucarie cu elastic sau sfoara la un patut sau un tarc, deoarece acestea pot prezenta un risc de sugrumare. Este mai probabil ca primele jucarii ale bebelusului tau sa fie un succes daca au urmatoarele caracteristici:

  • Sunet. Pana cand vederea lui este complet dezvoltata, bebelusul tau va folosi sunetul pentru a-si da seama unde se afla un obiect. Jucariile zornaitoare, clopoteii de vant sau telefoanele mobile muzicale sunt toate grozave.
  • Culori luminoase si modele cu contrast ridicat. Jucariile negre, albe si rosii cu contrast ridicat il ajuta pe bebelus sa identifice diferentele de forme si modele in primele saptamani. Pe masura ce creste, va iubi jucariile viu colorate.
  • Miscare. In primele trei luni, copilul tau va fi incantat de jucariile care se misca. Vederea lui este inca in curs de dezvoltare si poate vedea un obiect in miscare mai usor decat unul stationar.
  • Jucarii atarnate. Jucariile care atarna pe un centru de activitati cu covoras sunt grozave pana cand copilul tau se poate ridica in picioare. Intinderea spre jucarii il va ajuta si la dezvoltarea abilitatilor de apucare.
  • Jucarii senzoriale. Jucariile sau cartile din material textil cu diferite texturi sunt grozave pentru explorare. Simtind diferenta dintre moale si aspru, va stimula simturile bebelusului tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`