Probabil nu exista femeie căreia să nu îi placă părul ei la mare, în vacanţă, scăldat de razele soarelui şi „coafat” de sărea din apa mării sau de cea din piscină. Şi totuşi, preţul este unul mare!
Soarele arzător al verii şi apa pot afecta podoabă capilară, conducând la culori fade, vârfuri despicate şi un aspect fragil, uscat. Dar aceste neplăceri pot fi evitate dacă respecţi câteva reguli de protecţie
1. Tunde-te pentru că părul tău va fi într-o formă mai bună atunci când fă fi „atacat” de razele soarelui. Experţi recomanda acest proces la fiecare 6-8 săptămâni, mai ales că, odată cu tunsul, părul va fi supus şi unui tratament de protecţie.
2. Spală-te pe cap, deşi părul tău arată atât de bine, încât îţi este milă. Optează pentru un şampon hidratant şi balsam, dar ai grijă ca produsele pe care le foloseşti să nu conţină sulfaţi sau clorura de sodiu, care vor da un aspect greoi părului.
3. Foloseşte produse cu protecţie UV dacă vrei ca părul tău să-şi menţină culoarea vibrantă. Ai grijă să le aplici până la rădăcină, în caz contrar părul tău nu va fi protejat cum trebuie.
4. Umezeşte-ţi părul din când în când, mai ales înainte de a intra în piscina sau în mare. Apa dulce va forma o peliculă protectoare pe firele de păr, iar clorul sau sarea nu vor mai fi absorbite în cantităţi atât de mari.
5. Leagă-ţi părul cât mai lejer şi lasă-l desfăcut noaptea. Căldura verii te obligă să-ţi legi părul la spate, dar, dacă îl strângi prea tare, nu-l laşi să respire. Evita elasticele subiri, care pot rupe părul, şi prinde-l diferit în fiecare zi, pentru a nu „stresa” mereu aceeaşi zonă. Lasă-l liber în timpul nopţii, chiar dacă îţi este cald. Şi el are nevoie să se aerisească.
6. Poartă ceva pe cap, fie că vorbim despre o şapcă, o pălărie, o eşarfă făcută turban. Orice îţi face plăcere, este potrivit petru a proteja părul de razele UV atât de puternice.