Prima pagină » Local » Cum a reușit o femeie din Iași să cultive, în grădină proprie, marfă pentru afacerea sa. Mirela: „Vorbesc cu ele dimineața și pe fiecare le tratez special”

Cum a reușit o femeie din Iași să cultive, în grădină proprie, marfă pentru afacerea sa. Mirela: „Vorbesc cu ele dimineața și pe fiecare le tratez special”

23 sept. 2024, 02:00, 1 ,
Gabriela Rusu în Local

O femeie din Iași a reușit să își cultive, chiar în grădina sa, marfă pentru afacerea deschisă în oraș. Mirela a povestit reporterilor BZI cum arată o zi din viața sa și cum reușește de opt ani să își țină afacerea pe picioare, dar și cum a ajuns să lucreze peste drum de fiica sa.

Femeia din Iași care își cultivă marfa pentru afacere, direct în grădină

Mirela are 46 de ani, iar de opt ani se află la conducerea propriei florării. A început timid, în anul 2016, fiind îndrăgostită de mică de flori, iar acum a ajuns să inspire aceeași dragoste și fiicei sale. Însă, ceea ce face diferită florăria Mirelei de celelalte din Iași este faptul că femeia a reușit să își cultive direct, în grădină, marfa pentru afacere. Aceasta a subliniat că pune accent mai mult pe florile românești, căutând soiuri diverse.

„Afacerea, am început-o în anul 2016. Eram îndrăgostită de flori, îmi plăcea să le îngrijesc, să stau printre ele și așa am decis să deschid. Apoi, după mai mulți ani, am decis să mă mut într-un spațiu mai mare, pentru că îmi doream să am și soiurile mele de flori românești, pe care le plantam în sera de acasă. Așa am ajuns să găsesc un loc peste stradă, mult mai mare. Și ca să nu rămână locul meu vechi neocupat, m-am gândit să las vechea florărie fiicei mele. Și așa am ajuns ca, în 2022, să mă mut aici și să am spațiu mai mare pentru florile mele. Cultiv în seră tot ce înseamnă soiuri românești. Zambile, crizanteme, flori de primăvară și de vară. Noi încercăm să aducem cât mai multe flori din grădina noastră însă, de multe ori, nu ne permite nici vremea, nici costurile, pentru că sunt foarte mari. Pentru că nu ai cum să scoți producție mare, frumoasă, fără investiții. Iar oamenii, când vin să cumpere un buchet, caută să fie mare, elegant, dar la preț mic și de aceea majoritatea florăriilor din oraș sunt pline cu flori din străinătate, pentru că sunt mai ieftine”, a declarat Mirela, administrator la Grădina cu Flori.

Grădina cu Flori, o afacere deschisă din pasiune

Deși costurile unei florării sunt ridicate, Mirela susține că a reușit să se mențină pe linia de plutire datorită pasiunii. Mai mult, femeia a povestit reporterilor BZI și cum își începe fiecare dimineață, înconjurată de flori. Le vorbește, le alintă și le îngrijește după reguli stricte.

„Totul am făcut din pasiune. E multă muncă, dar parcă nu simt greutățile prin care am trecut, când o faci din plăcere, e diferit. Ziua mea începe la ora 5:00. Mă trezesc, îmi pregătesc cafeaua și mă pornesc spre oraș ca să evit traficul. Eu vin de la Bârnova. Și apoi mă apuc de treabă. Cine crede că la florărie se stă, se înșală. Și mă pregătesc să ud florile, să le curăț. Am un ritual, vorbesc cu ele, le îngrijesc diferit pentru că fiecare floare are un secret. Am avut tot felul de flori, cum sunt florile care atrag banii, florile care alungă ghinionul sau florile care îți oferă o stare de bine. Și chiar așa e. O astfel de afacere nu te îmbogățește, pentru că sunt luni când nu reușești să îți strângi salariu de 4.000 de lei, însă știi că e afacerea ta. Ești non-stop aici, dar lucrezi pentru tine și familia ta, nu pentru altul. Iar mediul în care am ales eu să lucrez este unul foarte plăcut”, a mai adăugat Mirela, administrator Grădina cu Flori.

Mai mult, Mirela a dezvăluit că cel mai scump buchet pe care l-a realizat și vândut până acum este unul în valoare de 500 de lei. Pentru viitor, aceasta spune că nu își dorește decât să continue la fel ca și până acum și să își ajute fiica pentru dezvoltarea afacerii. Acum, femeia se pregătește să planteze soiuri de plante pentru primăvara anului viitor.

O femeie din Iași a reușit să își cultive, chiar în grădina sa, marfă pentru afacerea deschisă în oraș. Mirela a povestit reporterilor BZI cum arată o zi din viața sa și cum reușește de opt ani să își țină afacerea pe picioare, dar și cum a ajuns să lucreze peste drum de fiica sa.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024