Prima pagină » National » Cum a reuşit o bătrână de 103 ani din Vaslui să scape din mâinile unui hoţ – VIDEO
Cum a reuşit o bătrână de 103 ani din Vaslui să scape din mâinile unui hoţ - VIDEO

Cum a reuşit o bătrână de 103 ani din Vaslui să scape din mâinile unui hoţ – VIDEO

06 oct. 2022, 10:08,
în National

O bătrână din Vaslui s-a prefăcut că moare pentru a scăpa din mâinile unui hoț agresiv. Femeia, ajunsă la înaintata vârstă de 103 ani, a trecut prin clipe groaznice. Locuind în Valea lui Bosie, județul Vaslui, aceasta a fost atacată de un bărbat mascat care i-a cerut banii şi a lovit-o fără milă.

De altfel, și la Iași o bătrână în vârstă de 95 de ani a fost tâlhărită de trei indivizi.

O bătrână de 103 ani din Vaslui a supravieţuit unei întâmplări cumplite

O bătrână în vârstă de 103 ani, din comună Tătărăni, judeţul Vaslui, a fost atacată în propria locuinţă de un individ înarmat cu un cuţit. Tinca Baciu, din localitatea Valea lui Bosie locuieşte singură şi, într-o noapte, s-a trezit în casă cu un bărbat mascat care i-a legat mâinile cu ciorapi.

„Dă-mi banii”, striga individul, în timp ce o lovea pe bătrână.

În schimb, femeia a fost puternică şi nu s-a pierdut cu firea, gândindu-se chiar la o modalitate prin care să scape cu viaţă.

„Eu o să mor. Costele, dă-mi oleacă de apă, să-mi sting sufletul”, a spus ea.

Faptul că femeia i-a spus pe nume, pare să îi provocat panica bărbatului, de vreme ce acesta i-a pus o lumânare în mâna şi a fugit. Probabil hoţul credea că bătrâna e pe cale să îşi dea duhul.

După aceste clipe teribile, bătrâna a fost nevoită să stea spitalizată din cauza a trei coaste rupte, cu o ureche tăiată și cu alte răni.

A urmat mai apoi judecata, unde individul, din boxa acuzaţiilor, nici nu cuteza să ridice ochii spre ea. Întrebată de judecătoare ce pretenţii are de la agresor, bătrâna a răspuns foarte modest, oferind astfel o lecţie de viaţă.

„Dacă el a vrut banii de la mine, eu ce să vreau de la el? Eu îl iert. N-am nici o pretenţie, dar Dumnezeu să facă ce-o vrea cu el”, a fost răspunsul Tincăi Baciu.

Tinca Baciu şi-a păstrat cumpătul: „Tu crezi că mie mi-e frică de moarte?”

Să ajungi bătrân şi singur este foarte greu şi trist, iar uneori ajungi să fii vulnerabil şi supus unor încercări neimaginabile. Faptul că bătrâna de 103 ani din Vaslui a reuşit, în ciuda loviturilor şi chiar a faptului cã fusese tăiată la ureche cu cuţitul, să își păstreze cumpătul, a ajutat-o. Bătrâna a fost foarte atentă la individ şi a putut să îşi dea seama cine este după gesturile care îl trădau.

„Costele, dă-mi, te rog, dacă eşti drăguţ, oleacă de apã”, i-a strigat femeia.

Probabil atunci a fost mometul când acesta şi-a dat seama că femeia ar putea fi în pragul morţii şi i-a pus chiar o lumânare aprinsă în mânã şi a fugit.

Cei doi au mai dat ochii unul cu altul în sala de judecată, unde, în faţa judecătoarei, bătrâna a spus că nu are nici o pretenţie de la agresor, dar că ştie sigur că Dumnezeu va avea grijă de toate.

„L-am iertat. Rămâne sã îl mai ierte şi Dumnezeu”, a spus bătrâna.

Nici măcar acum, dupã aceastã întâmplare îngrozitoare, care au determinat-o să stea internată în spital cu trei coaste rupte, cu o ureche tãiatã şi cu alte rãni provocate de individ, femeia nu crede cã a fãcut rãu iertând acel hoţ.

„Când mă bãtea, eu i-am zis: tu crezi că mie mi-e frică de moarte? Nu-mi e. Să fii tânăr şi să ajungi să stâlceşti în casă un bãtrân, ca să îţi dea bani din sărăcia lui, asta înseamnă că tu, care vrei să mă omori pe mine, eşti deja mort, dar nu-ți dai seama. Dumnezeu le măsoară pe toate. Acum eu am 103 ani. Am trecut şi peste asta”, a spus bătrâna Baciu.

Tinca Baciu, bătrâna de 103 ani din Vaslui a reușit să scape din mâinile unui agresor și să-i ofere totodată o lecție importantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *