Prima pagină » Cancan ultimă oră » Cum a reușit Alexandru Ciucu să obțină 2 milioane de euro pentru afacerea sa cu costume de lux

Cum a reușit Alexandru Ciucu să obțină 2 milioane de euro pentru afacerea sa cu costume de lux

03 mai 2022, 23:45,
în Cancan ultimă oră

Alexandru Ciucu a știut mereu să se descurce în afaceri, iar căsnicia cu Alina Sorescu i-a adus și mai multă notorietate. Până la divorțul care iată că devine oficial, cei doi s-au susținut reciproc și au sporit veniturile familiei.

În 2020, Alexandru Ciucu a dat un “tun” financiar, reușind să obțină 2 milioane de euro pentru afacerea sa cu costume de lux.

Alexandru Ciucu: „Am evaluat o primă investiție la circa 2 milioane de euro

În martie 2020, îl vedeam pe Alexandru Ciucu la emisiunea “Imperiul leilor”, de la PRO TV, încercând să îi convingă pe milionarii din platou să îi finanțeze afacerea cu costume de lux, pentru a fi lansată la nivel internațional.

“A fost o dorință mai veche de-a mea de a duce brandul de costume Alexandru Ciucu, care este și furnizor al Casei Regale, la nivel internațional. Îmi doresc să creez modele originale de sacouri, costume și, în general de vestimentație masculină pentru piața internațională, în condițiile în care marile branduri de lux nu vin cu lucruri îndrăznețe pe piață și preferă să rămână în zona confortabilă a negrului, a griului și a tăieturilor clasice.

În spatele acestui vis frumos stă multă logistică, cheltuieli de producție, transport, depozit, efort de implementare, marketing, PR etc. Dar nu este imposibil. Am evaluat o primă investiție la circa 2 milioane de euro, după care afacerea ar trebui să devină autosustenabila”, declara Alexandru Ciucu.

Alexandru Ciucu, finanțare de 2 milioane de euro de la Mohammad Murad

La vremea aceea, în juriu se afla și Mohammad Murad, fondatorul brandului Phoenicia, care a fost atras de propunerea lui Ciucu și a bătut palma cu acesta. A fost cea mai mare investiție de la “Imperiul leilor”, iar ambii parteneri s-au arătat încântați.

“Inițial doream o finanțare de 2 milioane de euro și ofeream în schimb 20% din afacere. În final, am acceptat să primesc suma respectivă, dar cedând un procent de 60% din business. Este adevărat că m-a costat pierderea controlului financiar și decizional în nouă afacere, dar pentru mine contează mai mult un partener puternic și să am puțin dintr-un business mare decât mult dintr-unul mic”, declara designerul.

“În viziunea mea, este cea mai ieftină investiție pe care am făcut-o în ultimii 5 ani. Bagi acum 2 milioane și îți garantez eu ție, contactele pe care le am acuma, în lumea noastră, eu îți aduc pe an 3 milioane de euro profit”, a declarant, în emisiune, Mohammad Murad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *