Prima pagină » Cancan ultimă oră » Cum a început povestea de dragoste dintre Maria Ciobanu și Ion Dolănescu și de ce s-au despărțit: „N-am suportat ca omul cu care împart patul să mă lovească”

Cum a început povestea de dragoste dintre Maria Ciobanu și Ion Dolănescu și de ce s-au despărțit: „N-am suportat ca omul cu care împart patul să mă lovească”

11 aug. 2022, 18:19,
în Cancan ultimă oră

Povestea de dragoste dintre Maria Ciobanu și Ion Dolănescu a fost una care a atras simpatia tututor fanilor lor, la vremea aceea, și multă lume a regretat despărțirea lor. S-au vehiculat diverse motive pentru care a luat sfârșit relația lor, însă motivul principal l-a spus chiar Maria Ciobanu în urmă cu mulți ani.

Ion Dolănescu și-a împărțit viața cu trei femei, Iustina Băluțeanu, Maria Ciobanu și Margarita Valenciano, și doar una dintre ele i-a fost soție în acte. Însă, cu Maria Ciobanu a avut cea mai zbuciumată și mediatizată relație. Povestea lor de dragoste poate fi cu ușurință scenariu de film.

Cum a început povestea de dragoste dintre Maria Ciobanu și Ion Dolănescu

Despre cum s-au cunoscut și cum a început idila lor povestea Maria Ciobanu într-un interviu pe care l-a acordat pentru Jurnalul Național.

„Îmi amintesc că prin 1968 spre 1969 Dolănescu îmi făcea curte. Dar eu eram măritată, o aveam pe Camelia, care avea doi anişori… Nu-l băgam în seamă, dar îmi plăcea cum cântă. În acea perioadă lansase câteva cântece frumoase, precum: „Nu sunt bolovani pe drum’. Îmi plăcea cum cântă, dar, de ce să nu recunosc, nu-mi plăcea ca bărbat”, povestea Maria Ciobanu.

„La Revelionul 69 spre 70 am cântat cu Ion Dolănescu piesa „Au, lele, vino-ncoa!’ denumită şi „Hăulita”. Ne-a însurat lumea de-atunci. Se spunea că mi-am lăsat bărbatul şi m-am măritat cu Ion Dolănescu. Şi nu era aşa atunci…

După ce am început să cânt cu Ion, care s-a ţinut de capul meu vreo trei ani, treptat, prin 1971, ne-am îndrăgostit… Probabil că a fost destinul. Am divorţat, ne-am îndrăgostit, apoi ne-am căsătorit şi s-a născut un băiat, cu care mă mândresc: Ionuţ”, a încheiat Maria Ciobanu.

De ce s-au despărțit Maria Ciobanu și Ion Dolănescu

Când s-a îndrăgostit de Maria Ciobanu, Ion Dolănescu avea 27 de ani și era căsătorit de patru ani cu Iustina Baluteanu, o femeie mult mai mare decât el.

„Era o femeie tare deșteaptă și cu 19 ani mai mare decât mine. M-am combinat cu ea în turnee, pe vremea când eram militar. Ea a cântat prima haulită. Nu prea stăteam în cazarmă. Tot timpul ma duceam acasă la Iustina. Mi se parea ca e cea mai frumoasă femeie. Avea o dantura extraordinară. Am stat șase ani căsătoriți”, spunea Ion Dolănescu.

Aflat în armată, Ion Dolănescu a fost acceptat în Ansamblul Ciocârlia. Atunci a cunoscut-o pe Maria Ciobanu de care s-a îndrăgostit, însă bărbat curtat la vremea aceea, Ion Dolănescu n-a fost statornic în sentimentele sale pentru „ciocârlia muzicii populare românești”.

„Era militar in termen. Iar eu eram deja o vedetă. S-a îndrăgostit de mine și, timp de trei ani, mi-a făcut curte. M-a prins și pe mine dragostea. Păcat că dragostea lui a durat atat de puțin”, declara Maria Ciobanu, cu mulți ani în urmă.

De ce se certau Maria Ciobanu și Ion Dolănescu

Deși pe scenă erau cuplul perfect, acasă se iscau certuri din orice nimic. Maria Ciobanu a spus că niciodată nu a suportat să împartă patul cu un partener care o lovea, semn că Ion Dolănescu o agresa fizic.

„Niciodata n-am suportat ca omul cu care împart patul să mă lovească. Nu le doresc nici dușmanilor mei să treacă prin ce-am trecut eu. Am suferit foarte mult. L-am divinizat pe Ion Dolanescu. Cum să mai țin acum la omul care mi-a luat copilul?

Dumnezeu e mare și ne iartă pe toți. Și eu l-am iertat pe tatăl copilului meu. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a înzestrat cu talent și am putut să-mi câștig singură existența”, spunea artista cu mulți ani în urmă.

Chiar dacă Maria a iertat, Ion Dolănescu nu a putut să treacă peste faptul că ea l-a părăsit.

„Acum pot spune că Maria Ciobanu nu mi-e indiferentă. Dar o singură data ierți o femeie! Când a plecat i-am spus: „Ține minte, dacă pleci, n-ai să mai calci pragul ăsta înapoi!”, spunea el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *