Prima pagină » Razboi în Ucraina » Cum a apărut Putin la antrenamentele militarilor ruși. „Servieta nucleară” este detaliul ce a atras atenția
Cum a apărut Putin la antrenamentele militarilor ruși. „Servieta nucleară” este detaliul ce a atras atenția

Cum a apărut Putin la antrenamentele militarilor ruși. „Servieta nucleară” este detaliul ce a atras atenția

21 oct. 2022, 14:21,
în Razboi în Ucraina

Detaliul interesant de la ultima ieșire a lui Vladimir Putin, este „servieta nucleară”. Președintele rus a vizitat joi, 20 octombrie, un teren de instrucție pentru soldații mobilizați în regiunea Riazan, din Rusia Centrală, la sud-vest de Moscova. Liderul de la Kremlin s-a filmat și s-a fotografiat îmbrățișând un soldat și, ulterior, trăgând cu pușca, însoțit de ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

Menționăm că în filmarea publicată de autoritățile ruse poate fi observat la un moment dat un bărbat în fundal, care ține în mână ceea ce pare a fi una dintre servietele nucleare ale țării.

Sunt trei astfel de serviete

„Servieta nucleară” a lui Putin

„Cheget” este denumirea dată de ruși servietelor nucleare, și face parte din sistemul automat de comandă și control al Forțelor Nucleare Strategice ale Rusiei, numit și Kazbek. Cheget a fost dezvoltat în timpul administrației lui Iuri Andropov la începutul anilor 1980, iar valiza nucleară a fost pusă în funcțiune când Mihail Gorbaciov a preluat funcția de secretar general al Comitetului Central al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice în martie 1985. Cheget e echivalentul rus la „fotbalul nuclear” american, o poreclă dată de administrația americană valizei cu codurile nucleare a președintelui SUA.

Rusia are trei astfel de serviete, una aflată la președintele rus, alta la ministrul Apărării și încă o servietă la șeful Statului Major.

Deși conținutul servietei din imagini nu poate fi verificat, comentatorii au sugerat deja că difuzarea unor astfel de imagini arată o nouă încercare a președintelui Putin de a intimida Occidentul, după o serie de declarații în care a făcut referire la capacitățile nucleare ale țării sale.

Ar fi pentru prima dată de la anunţul mobilizării parţiale a sute de mii de rezervişti pe 21 septembrie anul trecut când Putin este arătat cum observă pe teren exerciţiile de instruire ale acestor civili chemaţi să sprijine ofensiva rusă în Ucraina.

Totodată, la un stand de tir, preşedintele rus a tras chiar el cu o armă cu lunetă, lungit la sol, cu o casă de protecţie pe urechi şi cu un palton negru pe umeri, conform imaginilor difuzate la televiziunea rusă.

Vladimir Putin a discutat cu unii dintre soldaţii mobilizaţi și i-a urat „Noroc!”, unuia dintre ei, lovindu-l pe spate. Potrivit agenţiilor de presă ruseşti, preşedintele rus a asistat şi la exerciţiile de formare tactică sau de izolare a unui incendiu de proporţii.

Vladimir Putin a tras cu pușca pe un poligon din Districtul Militar Vestic din regiunea Reazan

Generalul rus Serghei Surovikin vorbește despre războiul cu Ucraina

În cadrul unui alt context, precizăm că generalul de armată Serghei Surovikin a devenit comandantul șef al „operațiunii militare speciale” din Ucraina în urmă cu 13 zile. Aşadar, acum, Serghei Vladimirovici Surovikin este un general de armată al Forțelor Armate Ruse și comandant al Forțelor Aerospațiale.

„Nu sunt dispus să mai sacrific alți soldați ruși într-un război de gherilă împotriva hoardelor de fanatici înarmați de NATO. Avem destule forțe și mijloace tehnice pentru a împinge Ucraina către o capitulare completă”, se arată parțial pe canalul Telegram al corespondentului special, Olga Kurlaeva.

Surovikin a fost responsabil și cu înființarea Direcției Principale a Poliției Militare, o nouă organizație în cadrul Armatei Ruse. De altfel, a comandat Districtul Militar de Est între 2013 și 2017 și a fost prezentat presei în calitate de comandant al Grupului de Forțe din Siria în intervenția militară rusă în Războiul Civil din Siria.

Şeful operaţiunilor speciale Serghei Surovikin a fost comandantul Grupului de Armate „Sud” al Forțelor Armatei Ruse în invazia rusă a Ucrainei din 2022.

Totodată, reamintim faptul că luni, 17 octombrie, o rachetă rusească a lovit un obiectiv din infrastructura critică a oraşului ucrainean Vinniția – a anunțat Serhi Borzov, șeful Administrației Militare Regionale.

Cu toate acestea, detaliul interesant de la ultima ieșire a lui Vladimir Putin la Districtul Militar Vestic din regiunea Reazan, este „servieta nucleară”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *