Prima pagină » Cancan » Cum a apărut Carmen Iohannis în prima zi de şcoală. Soţia preşedintelui a atras toate privirile cu ţinuta pe care a les-o

Cum a apărut Carmen Iohannis în prima zi de şcoală. Soţia preşedintelui a atras toate privirile cu ţinuta pe care a les-o

15 sept. 2020, 12:03,
BZI.ro, în Cancan

Cum a apărut Carmen Iohannis în prima zi de şcoală. Prima doamnă a României a fost ieri prezentă la deschiderea anului şcolar la liceul din Sibiu unde aceasta este profesoară. Cum era de aşteptat, toate privirile au fost aţintite asupra sa. Soţia preşedintelui a purtat o rochie relativ scurtă, creată de un designer roman.

Soţia preşedintelui Klaus Iohannis este profesoara de limba engleză la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Sibiu. Prima Doamnă a purtat în prima zi de şcoală o rochie imprimată cu flori multicolore. Rochie care, ce-i drept, îi venea destul de scurtă soţiei preşedintelui, fluturându-se în bătaia vântului.

Cum a apărut Carmen Iohannis în prima zi de şcoală

„În prima zi de şcoală, Prima Doamnă Carmen Iohannis poarta design românesc semnat Andrea Tincu. Este o rochie din noua colecţie, custom made, cu prinţul inspirat din flori româneşti rare, de munte”, a transmis designer-ul rochiei, Andreea Tincu.

„E o zi specială pentru noi, începem un nou a şcolar, suntem plini de emoţii, de bucuria revederii, de speranţele unui an foarte bun. speram să ne bucurăm în continuare de descoperirea noului, să fim entuziaşti până la sfârşit şi să avem multă răbdare unii cu alţii. Mi-a fost foarte dor de ei, sper că şi lor de mine…uite ce frumoşi sunt”, transmitea Carmen Iohannis înainte de a se duce să-şi îmbrăţişeze elevii.

Carmen Iohannis şi Klaus Iohannis s-au căsătorit acum 30 de ani. Preşedintele României şi-a găsit sufletul pereche pe băncile facultăţii. Cu toate că familia acestuia s-a mutat în Germania, Klaus a ales să rămână în România pentru Carmen.

Decizia s-a dovedit a fi inspirată, în condiţiile în care Klaus a devenit primarul Sibiului şi preşedintele României.

Ce salariu încasează prima doamnă a ţării de la catedră

Unul dintre cele mai discutate subiecte referitoare la Carmen Iohannis a fost cel al venitului. Potrivit presei autohtone, prima doamnă a ţării câştigă, în calitate de profesoară la Colegiul „GH. Lazăr”, din Sibiu, un salariu lunar de 3.620 de lei. Asta înseamnă că, într-un an, Carmen Iohannis câştiga 43.450 de lei, adică mai puţin de 5 ori decât soţul său, preşedintele ţării.

Secretul lui Carmen Iohannis. Ce făcea Prima Doamnă a României pe vremea lui Ceauşescu

Secretul lui Carmen Iohannis a ieşit la iveală. Chiar dacă era interzis, pe vremea comuniştilor, când era doar o adolescentă, Carmen Iohannis participa la slujbele clandestine oficiate de protopopul Pompeiu Onofreiu în locuinţa sa privată.

Carmen Iohannis este modelul de soţie la care orice preşedinte visează. Elegantă, Prima Doamnă a României se face simţită oriunde merge prin rafinament şi bun gust. Din trecutul ei, anumite pasaje vin să-i contureze caracterul arătat azi, completând imaginea unui personaj discret.

Deşi de multe ori s-a speculat pe marginea aspectului vestimentar arătat, Carmen Iohannis nu întotdeauna a avut grijă ţinutei şi, oricum, n-a făcut mereu din asta un obiectiv. De fapt, arata impact.ro, altele erau priorităţile soţiei preşedintelui în tinereţe.

Pe vremea comuniştilor, când era doar o adolescentă, Carmen Iohannis participa la slujbele clandestine oficiate de protopopul Pompeiu Onofreiu în locuinţa sa privată, situată în strada Şelarilor (Sibiu). De altfel, la aceste slujbe era prezent uneori şi Klaus Iohannis. Se poate spune că Prima Doamnă a României a învăţat de atunci să fie un promotor al libertăţii religioase şi de gândire, chiar din perioada când ţara ducea lipsă de aşa ceva, prin prisma regimului comunist.

Carmen Lazaruca, după numele de faţă, s-a născut într-o familie înstărită de catolici, din satul Santu, judeţul Mureş. Tatăl ei, Ion Lazaruca, era de meserie blănar, o îndeletnicire banoas în vremea comunismului. În copilăria, fiica lui Ion Lazaruca a luat lecţii de balet, dar şi de pian, fiind un copil ajutat să îşi dea frâu liber creativităţii.

La vârsta de 22 de ani, Carmen Iohannis l-a cunoscut pe Klaus, cel care avea să-i devină soţ. Înainte de a ajunge în Capitală, cei doi au lucrat ca profesori la Agnita şi Sibiu. Klaus Iohannis a intrat în politică în 2000, devenind primarul Sibiului, ales din partea Forumului Democrat al Germanilor din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *