Prima pagină » Cultural » Secretele istoriei » Cum a ajuns Salvatore Riina cap al Mafiei. Vârsta fragedă la care s-a alăturat grupării
Cum a ajuns Salvatore Riina cap al Mafiei. Vârsta fragedă la care s-a alăturat grupării

Cum a ajuns Salvatore Riina cap al Mafiei. Vârsta fragedă la care s-a alăturat grupării

18 aug. 2020, 13:26,
în Cultural

Cum a ajuns Salvatore Riina cap al Mafiei. Născut în Corleone, Salavatore Riina a intrat în mafie la frageda vârsta de 19 ani. Atunci a comis o crimă pentru aceştia, în anul imediat următor a intrat la închisoare pentru omor prin imprudenţă.

Până în anul 1958 capul familiei mafiote din Corleonesi a fost Michele Navarra când a fost împuşcat din ordinul lui Luciano Leggio, un mafiot fără scrupule de 33 de ani. Leggio a ajuns imediat cap al mafiei şi împreună cu Totò Riina şi Bernardo Provenzano a început să îşi crească puterea din Corleonesi.

Datorită faptului că proveneau dintr-un oraş mic, Corleonesi nu era o grupare importanta în Mafia Siciliană în anii 1950. Aceştia nu puteau să se compare cu marile familii mafiote ce avea baza în Palermo. Marii mafioţi din capitala Palermo îi numeau pe cei din Corleonesi“i viddani” – “ţăranii”.

La începutul anilor 60 Leggio, Riina şi Provenzano au fost forţaţi să se ascundă din cauza mandatelor de arestare.

Cum a ajuns Salvatore Riina cap al Mafiei

Riina şi Leggio au fost arestaţi şi judecaţi în 1969 pentru câteva din crimele comise. Au fost achitaţi din cauza intimidării juraţilor şi a martorilor. Riina s-a ascuns din nou mai târziu in acel an, pentru că era urmărit pentru o altă crimă. A rămas un fugitiv pentru următorii 23 de ani.

Când Luciano Leggio a fost arestat şi întemniţat pentru uciderea lui Michele Navarra, Riina a devenit efectiv capul grupării mafiote Corleonesi.

Acesta avea relaţii strânse şi cu Ndrangheta, asociaţia mafiotă din Calabria. La nunta lui Riina din 1974 nas i-a fost Domenico Tripodo, un şef puternic din mafie.

Sicilia a devenit o locaţie importanta în vânzarea internaţională de droguri în anii ’70. Profiturile, ce întreceau cu mult activităţile tradiţionale ale mafioţilor, l-au făcut pe Toto Riina să îşi dorească puterea absolută.

A început astfel să plănuiască un război împotriva familiilor mafiote rivale.

Riina a orchestrat uciderea a mai multor oficiali publici, cum ar fi judecători, procurori sau membri ai Carabinieri (poliţia italiană).

Deşi naşii marilor familii mafiote erau văzuţi mereu în preajma lor, Riina în schimb, proceda total opus. Salvatore , Provenzano şi ceilalţi Corleonesi erau fugitivi, întotdeauna ascunzându-se şi văzuţi rar de alţi mafioţi, dar niciodată de public.

Care sunt cei mai cunoscuţi mafioţi din lume

La fel ca Salvatore Riina, considerat a fi un cap al Mafiei, alte nume au ajuns celebre tot datorită afilierii cu diferite grupări mafiote.

John Gotti

Fără dar şi poate John Gotti a fost unul dintre cei mai cunoscuţi mafioţi din lume, în special în Italia. Şi-a castigar renumele după ce l-a ucis pe Paul Castellano în 1985, șeful grupului Gambino, luându-i astfel poziția. La foarte puţin timp acesta a fost arestat de către FBI. A fost condamnat pe viaţă pentru crimă, evaziune fiscală, cămătărie și alte capete de acuzare. A murit de cancer în 2003.

Carlo Gambino

Clanul Gambino a luat naştere în Italia, iar Carlo Gambino a fost mereu considerat unul dintre cei mai de renume mafioţi din lume. La o vârstă fragedă, de doar 19 ani, Carlo era deja un gangster în adevăratul sens al cuvântului. A ales să plece în SUA pentru a-şi oferi serviciile clanurilor de acolo.

Carlo Gambino a ajuns să preia poziția lui Lucky Luciano și să-l ucidă pe Albert Anastasia. A afirmat că el conduce orașul New York, până la moartea sa, din cauze naturale, în 1976.

Pablo Escobar, cel mai faimos traficant de droguri

Pablo Escobar este recunoscut drept cel mai mare traficant de droguri şi lider al unei organizaţii criminale. Ascensiunea sa a avut loc în anii ’80 atunci când a ajuns să un imperiu al drogurilor pe întreg globul, strângând atât de multe milioane de dolari încât să ajungă pe poziția a șaptea în topul Forbes al celor mai bogați oameni din lume.

Acţiunea de capturare a acestuia a fost una amplă. O colaborare a poliţiei din Columbia cu serviciile secrete americane şi serviciul antidrog a dus la capturarea să. Din nefericire pentru Escobar nu a ajuns în viaţă în spatele gratiilor, acesta fiind împuşcat pe acoperişul casei unde se ascundea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`