Prima pagină » National » Cum a ajuns să arate astăzi celebra Lulu Mihăescu, actrița din filmul „Veronica”

Cum a ajuns să arate astăzi celebra Lulu Mihăescu, actrița din filmul „Veronica”

21 feb. 2021, 18:15,
Bianca Rebegea în National

Lulu Mihăescu a cunoscut celebritatea la o vârstă fragedă, atunci când a interpretat-o pe Veronica, în filmul cu același nume, care a apărut în anul 1972. Fiindcă s-a bucurat de un succes neașteptat, în anul 1973 a apărut partea a doua, „Veronica se întoarce”.

Rolul personajului principal pe care Lulu Mihăescu l-a jucat, i-a adus acesteia comparații cu actrița americană Shirley Temple. Cariera ei din lumea filmului s-a încheiat rapid. Aceasta a mai jucat doar în câteva producții, apoi a luat decizia de a dispărea din lumea artistică.

Cu ce se ocupă acum Lulu Mihăescu din „Veronica”

Lulu Mihăescu, în vârstă de 53 de ani, s-a născut la Iași. Nu multă lume știe, dar după căsătorie, numele acesteia a devenit Luminița Petre.
Actrița, care a intrepretat rolul principal în „Veronica” și „Veronica se întoarce”, avea doar patru ani la acea vreme. Cu toate că cele două filme au fost lansate în urmă cu 49 de ani, sunt difuzate și astăzi și continuă să fie urmărite de foarte mulți oameni.

Filmul Veronica a fost vizionat de 3.620.176 de spectatori în cinematografele din România, după cum atestă o situație a numărului de spectatori înregistrat de filmele românești de la data premierei și până la data de 31 decembrie 2014, alcătuită de Centrul Național al Cinematografiei.

Deși s-a bucurat de un succes extraordinar, cariera cinematografică a Luminiței Petre nu a durat mult. După cele două filme, actrița a mai apărut în trei ecranizări, în perioada 1976-1982, toate în regia Elisabetei Bostan: „Mama”, „Saltimbancii” și „Un saltimbanc la Polul Nord”. Ulterior, Lulu Mihăescu nu a mai dorit să se afle în lumina reflectoarelor.

Luminița Petre nu mai locuiește în România de aproximativ 25 de ani. Ea s-a mutat în Canada, la Vancouver alături de soțul ei și de fata lor Ana, în vârstă de 29 de ani. În momentul de față, aceasta a lăsat în urmă actoria și a devenit profesoară de pian.

De menționat este că, înainte de părăsi România, Luminița Petre a fost clăpar în trupa Timpuri Noi.

Veronica, un succes neașteptat. Povestea filmului

Veronica este o fetiță plină de energie, care trăiește într-un cămin de copii. La vârsta de 5 ani, Zâna cea bună îi dăruiește o traistă fermecată, care îi poate îndeplini toate dorințele. Zâna îi oferă acest cadou și o avertizează că, dacă nu este cuminte, darnică și prietenoasă cu cei din jur, traista o va părăsi. Se pare că Veronica uită de avertismentul făcut de Zâna cea bună și vrea să păstreze traista doar pentru ea. În acest fel, traista își ia zborul. Egoismul ei o face să rămână fără cadoul fermecat.

Supărată, Veronica hotărăște să plece în căutarea traistei. Pe drumul basmelor, ea trăiește o serie de evenimente, care o fac să înțeleagă ce este răutatea, șiretenia și minciuna. De asemenea, ea află ce este prietenia adevărată, bunătatea, altruismul și curajul. Fiind înconjurată de mulți prieteni care o ajută, Veronica reușește să ajungă acasă, lângă colegii ei, mai înțeleaptă și mai generoasă.

Scenariul filmului muzical este semnat de Vasilica Istrate si Elisabeta (Zizi) Bostan, fiind inspirat de lumea fabulelor lui La Fontaine. Parcursul moralizator este învăluit într-o fermecătoare mantie de fantezie, tandrețe și voie bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *