Prima pagină » Cultural » Carte » Cum a ajuns Ion Dichiseanu sa fie inselat de iubita cu regele Spaniei
Cum a ajuns Ion Dichiseanu sa fie inselat de iubita cu regele Spaniei

Cum a ajuns Ion Dichiseanu sa fie inselat de iubita cu regele Spaniei

11 apr. 2016, 09:18,
BZI.ro, în Cultural
a:3:{s:7:"site_id";i:3;s:6:"old_id";i:42945;s:8:"site_url";s:15:"cultural.bzi.ro";}

In volumul “Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel”, actorul face dezvaluiri pe cat de neasteptate, pe atat de savuroase.

A fost si inca este un barbat pedant, sarmant, dupa care multe femei au suspinat in secret. Ajuns la varsta de 82 de ani si cu o cariera de peste 55 de ani in teatru si film, marele actor s-a lasat convins sa dezvaluie toate dedesubturile celei mai intense povesti de dragoste, care a tinut Romania cu sufletul la gura in anii ’60. Este vorba, desigur, despre amorul tumultuos cu regretata Sara Montiel, artista spaniola pe care a cunoscut-o la Festivalul de Film de la Beirut. Toate aceste dezvaluiri sunt cuprinse in cartea “Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel”.

Sa inchidem ochii si sa ne intoarcem in timp, la jumatatea anilor ’60, la Festivalul de Film de la Beirut (Liban), acolo unde a prins viata iubirea dintre Sarita si Dichi. “In clipa in care am dat mana cu ea, am simtit ceva foarte greu de descris in cuvinte. Am simtit un fel de curent electric, ceva ce nu mai traisem pana atunci. Si am cunoscut femei frumoase… Parca imi daduse o licoare care m-a vrajit. Era cu 4-5 ani mai mare, dar eu nu ma uit in buletinul doamnelor”, povesteste Dichi, potrivit click.ro.

Vezi si
Ion Dichiseanu trece prin momente zbuciumate

Sarita s-a mutat in apartamentul cu doua camere al actorului

Sagetati de Cupidon, Dichi si Sarita si-au continuat flirtul si dupa acel eveniment, ba chiar l-au transformat intr-o iubire sanatoasa. In plus, la un an de cand s-au cunoscut, adica in 1966, actiunea amoroasa s-a mutat si in Romania, pentru ca Sarita a venit sa cante la Sala Palatului. De acolo, a ajuns si in apartamentul cu doua camere al lui Dichi, dintr-un bloc comunist, din zona Aleei Circului. “Cand am deschis usa, la aproape trei noaptea, sora mea a incremenit de uimire. Sa vin eu acasa cu marea vedeta Sara Montiel?! Si a ramas cu mine in Romania, in saracaciosul meu apartament”, isi aminteste Dichi, care ne-a spus ca diva a fost uimita de decorul modest pe care l-a vazut atunci in fata ochilor.

Vezi si ION DICHISEANU, veste extrem de trista

“Doua luni si jumatate a stat cu mine in Romania”, ne-a spus, luni (4 aprilie), maestrul. Dar nu tot timpul a fost lapte si miere intre ei, au existat si gesturi impulsive. “Sara mi-a zis ca trebuie sa-mi cumpar o masina. M-a intrebat ce contract am. I-am spus 400.000 de lei, in loc de 40.000, plafonul maxim care i se impunea unui actor cu rol principal in film. Cand purtam discutia asta eram acasa, la un pahar, a bagat mana in poseta, de unde a scos un cec, dandu-mi-l, ca sa-mi cumpar o masina. Atunci am facut un gest impulsiv, i-am dat peste mana destul de brutal. Orgoliul meu masculin a fost grav atins. A plecat in dormitor, plangand”, scrie Dichi in cartea sa.

Dichiseanu si Sarita voiau sa faca un copil impreuna

Cuplul ajunsese pana la discutiile despre a avea un copil. “Ne-am dus la Spitalul Brancovenesc, la un ginecolog, care ne-a facut investigatiile de rigoare. Doctorul mi-a spus ca eu pot sa fac o divizie, dar ca ea are trompele infundate si ca ar trebui sa faca o operatie”. Se pare ca Universul nu a tinut cu cei doi, caci Sarita a parasit Romania dupa nici trei luni petrecute cu Dichi, insa s-au revazut dupa 30 de ani, la emisiunea “Surprize, surprize”.

Sarita l-a inselat cu regele Juan Carlos

In finalul cartii, Dichiseanu mai face o dezvaluire-soc, care explica, astfel, si titlul volumului. “Am intrebat-o: «M-ai inselat?», iar ea mi-a raspuns: «Da, Cu regele Juan Carlos (n.r. regele Juan Carlos I al Spaniei)»”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
17 iulie 2024
17 iulie 2024