Prima pagină » Economic Local » Cum a afectat criza coronavirusului piața auto din Iași. Câte mașini noi au fost înmatriculate în luna aprilie
Cum a afectat criza coronavirusului piața auto din Iași. Câte mașini noi au fost înmatriculate în luna aprilie

Cum a afectat criza coronavirusului piața auto din Iași. Câte mașini noi au fost înmatriculate în luna aprilie

16 mai 2020, 04:00,
Raluca Costin în Economic Local

În luna martie s-au înregistrat 929 de înmatriculări de autoturisme, iar în luna aprilie, 694 de mașini noi au fost înmatriculate la Iași. Majoritatea ieșenilor care au înmatriculat mașini noi în primele patru luni din acest an au ales modele precum BMW, Volkswagen, Mercedes, Audi, Dacia, Seat sau Ford.

Numărul înmatriculărilor de autoturisme rulate înregistrate în Iași, în primele patru luni din acest an, a înregistrat o scădere la aproape jumătate față de datele centralizate pentru aceeași perioadă a anului trecut. Criza creată de pandemia coronavirusului a afectat și piața auto din Iași, potrivit statisticilor Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Cele mai mari scăderi ale înmatriculărilor de noi autoturisme au fost înregistrate în lunile martie și aprilie, când criza coronavirusului s-a accentuat în România, dar și în celelalte state europene.

Câte mașini noi au fost înmatriculate în luna aprilie?

Potrivit DRPCIV, piața auto din Iași a înregistrat scăderi în luna martie, iar în luna aprilie s-au înmatriculat cele mai puține mașini. Astfel, dacă în luna ianuarie s-au înmatriculat la Iași 1.183 de autoturisme, în feruarie, 1.399 de autovehicule, în luna aprilie, numărul lor a ajuns la jumătate. În luna martie s-au înregistrat 929 de înmatriculări de autoturisme, iar în luna aprilie, doar 694 de mașini noi au fost înmatriculate la Iași. Majoritatea ieșenilor care au înmatriculat mașini noi în primele patru luni din acest an au ales ales modele precum BMW, Volkswagen, Mercedes, Audi, Dacia, Seat sau Ford.

A scăzul la jumătate numărul înmatriculărilor

Potrivit specialiștilor, din cauza pandemiei COVID-19 au fost luate măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului care au afectat și piața auto.

„După un început de an nefavorabil, impactul COVID-19 accentuează în martie și aprilie scăderea achizițiilor de autoturisme, atât în Europa, cât și în România. Este o situație conjuncturală, care, atât în țara noastră, cât și în Europa, este cauzată, în lunile aprilie și martie, de criza generată de pandemia COVID-19, care a impus restricții de circulație, opriri ale producției și închiderea showrooom-urilor în majoritarea statelor europene”, susțin reprezentanții Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *