Prima pagină » Radio » Actualitate » Cultivarea castraveților la folie. Așa scapi de buruieni, dar și de udatul excesiv
Cultivarea castraveților la folie. Așa scapi de buruieni, dar și de udatul excesiv

Cultivarea castraveților la folie. Așa scapi de buruieni, dar și de udatul excesiv

12 mart. 2021, 11:21,
BZI.ro, în Radio

Vremea este capricioasă pe moment, însă lucrările agricole sunt în toi iar cultivarea castraveților se numără printre preocupările acestora. O astfel de activitate este recomandată și celor care au o suprafață mai mică de teren. Totul e să fiți pasionat de activitatea pe care urmează să o desfășurați. Iar castravetele este o plantă cu puține calorii, care vă poate aduce multe beneficii, nu doar de sănătate.

Castravetele este o plantă destul de cultivată la noi în țară. Tulpina acesteia este târâtoare sau urcătoare și are frunze mari, cu perișori aspri. Trebuie să acordați o atenție deosebită frunzelor, deoarece prin strivirea sau răsucirea acestora, castraveții vor avea un gust amar. Această cultură este una profitabilă pe termen lung, deoarece castraveții pot fi cultivați atât timpuriu, dar și vara, respectiv toamna. Totuși, în funcție de sezonul în care îi cultivăm, trebuie alese anumite specii dar și tehnologii pentru cultivare.

Ținând cont că primăvara abia a început, este recomandată înființarea unei culturi de castraveți timpurii. Însă trebuie să știți de la început că o astfel de cultură va fi mai costisitoare, deoarece trebuie crescută din răsaduri. Totuși, tipul respectic de cultură se pretează în cazul celor care au suprafețe de teren mai restrânse. În acest caz, vă veți putea bucura de recoltă odată cu începutul verii.

Cultivarea castraveților la folie

Oricine știe că această plantă este mare iubitoare de apă și soare. Dacă grădina pe care cultivați este departe de oraş şi nu aveţi ocazia să o vizitaţi des, va fi o problemă și cu udatul castraveților. Așadar, dacă nu aveţi timp pentru a uda tot timpul castraveţii sau să pliviți iarba nedorită, atunci vă oferim un alt mod de creştere a castraveţilor.

Pentru început, săpaţi cu grijă pământul în care veţi planta castraveţii şi aplicaţi toate îngrăşămintele necesare pe sol, chiar şi pentru dăunătorii din pământ. Turnaţi multă apă în grădină, lăsaţi pământul să se înmoaie. Se toarnă apa în 3 transe ca să fiţi sigur că pământul este pregătit.

Apoi, acoperiţi întreaga bucata de pământ cu folie. Folia neagră este mai bună deoarece nu ajung razele soarelui la pământ, și astfel nu va ieşi iarba. După ce îi fixaţi marginile, lăsaţi pământul să se odihnească 2-3 zile, astfel încât să acţioneze îngrăşămintele. Faceţi găuri în folie exact unde vor fi plantate răsadurile. Dimensiunea găurii nu trebuie să fie mai mare de 1-1,5 centimetri. Astfel, ați scăpat de grija udării excesive dar și de plivirea sau prăsirea culturii.

Recomandări gastronomice

Castraveții sunt legume cu un conținut ridicat în apa și proteine, așadar trebuie să facă parte din dieta zilnică. Mai mult, pe lângă valoarea alimentară mare, castraveții au și efecte terapeutice. Aceștia sunt folosiți în multe diete, însă este recomandat să nu depășiți trei zile de regim. Pe de altă parte, toată lumea adoră castraveții murați, care pot însoți orice mâncare fie ca atare, fie în salate. Nu în ultimul rând, puteți prepara o mâncare inedită, și anume ciorbă de castraveți. Această ciorbă devară are un gust extraordinar, iar odată ce ai gustat din ea, vei dori să o încerci din nou. Așadar, cultivarea castraveților este o activitate recomandată ținând cont de numărul mare de beneficii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *