Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Culoarea unghiilor arată cât de sănătos eşti cu adevărat
Culoarea unghiilor arată cât de sănătos eşti cu adevărat

Culoarea unghiilor arată cât de sănătos eşti cu adevărat

18 mart. 2020, 13:43,
în WoW!

Despre starea de sănătate a organismului se poate vorbi după culoarea unghiilor. În particular, culoarea unghiilor vorbeşte despre calitatea sângelui: culoarea roz-rosiatica a unghiilor oglindeşte starea de sănătate a sângelui şi echilibrul psihic şi fizic; unghiile rosu-lila sunt un semn al slăbiciunii corpului şi al unei oboseli generale.

Unghiile de culoare roşu închis indica conţinutul ridicat de acizi graşi, de colesterol, dar şi hemostaza provocată de folosirea alimentelor grele, grase şi sărate.

Inima, rinichii, sistemul circulator şi excretor funcţionează mai greu. Este de asemenea redusă activitatea ficatului, a vezicii biliare şi adesea a splinei. Sindromul este febra.

Culoarea unghiilor arata cât de sănătos eşti cu adevărat

Unghiile şi degetele (mai ales pe partea dosului palmei) roşii sau purpurii indica folosirea sistematică a marijuanei, a haşişului şi a altor substanţe cu efect halucinant. Nuanţa maro închis a unghiilor indica prezenţa frisoanelor.

Unghiile galbene arata că ficatul este slăbit. Nuanţa galben-verzui a unghiilor indica prezenţa unor procese purulente în organism. Nuanţa albastră este un simptom al dezechilibrului inimii (inima slăbită, boli înnăscute ale inimii) şi plămânilor.

Culoarea palidă a unghiilor este un semn al stării proaste a sângelui (al nivelului scăzut de hemoglobină), al anemiei, al energiei scăzute a ficatului şi rinichilor, al frigului resimţit de splină. În cazurile de leucemie sau în alte tipuri de cancer unghiile au de obicei culoarea aceasta. Nuanţa de cenuşiu murdar a unghiilor este semn al unui sifilis înnăscut.

Culoarea unghiilor arata cât de sănătos eşti cu adevărat

Petele albe pe unghii arata că există un deficit de zinc sau de calciu în organism, în acelaşi timp oglindesc procesul de îndepărtare a zaharurilor şi alcoolului, posibilitatea unor tulburări ale sistemului nervos. Petele galbene de pe unghii indica unele tulburări cerebrale. Petele negru-cenusii pe unghii sunt semnul unei intoxicaţii cu mercur.

Fiecare deget de la mâna sau de la picior, potrivit reprezentărilor medicinei tradiţionale, este strâns legat de un organ determinat sau de una dintre glandele de secreţie internă. Dacă una dintre unghii nu arată bine, căutaţi cauza dezechilibrului în acel organ, al cărui meridian este legat de acest deget sau de aceasta unghie.

  • Unghia de la degetul mare oglindeşte starea creierului.
  • Unghia degetului arătător oglindeşte starea plămânilor şi a intestinului gros.
  • Unghia degetului mijlociu arata starea intestinului subţire.
  • Unghia inelarului arata starea plămânilor.
  • Unghia degetului mic indică starea inimii şi a organelor de reproducere feminine.

Organele de simţ Yin sunt acele organe care îmbunătăţesc vederea, auzul, mirosul. Organele de simţ Yang se referă la sensibilitatea gustativă, tactila.

După forma şi structura unghiilor se poate determina temperamentul omului. Unghiile melancolicilor sunt de obicei lungi, adesea palide, aspre, uscate şi fragile. Unghiile flegmaticilor sunt mai pătrate, groase, tari, strălucesc puternic. Unghiile colericilor sunt lunguieţe, tari sau moi, roze sau galbene, strălucesc foarte puţin. Unghiile sangvinicilor sunt late, moi, de culoare roz, au formă ovală, strălucesc puţin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *