Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Culoarea secretiilor nazale iti spune cum stai cu sanatatea
Culoarea secretiilor nazale iti spune cum stai cu sanatatea

Culoarea secretiilor nazale iti spune cum stai cu sanatatea

04 feb. 2016, 10:21,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:63468;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

Secretiile nazale au numeroase functii, iar culoarea pe care o au acestea iti spun despre ceea ce este in neregula cu organismul tau. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii despre secretiile nazale, potrivit specialistilor de la Clinica Cleveland si a celor de la Centrul de Control al Bolilor, institutii din SUA:

Secretii nazale transparente
Au rolul de a mentine caile nazale lubrifiate, pentru ca germenii, virusurile si bacteriile sa stea la distanta. Totusi, cand acest tip de secretii devin din ce in ce mai abundente, ar putea fi un semn ca suferi de anumite alergii sau ai un inceput de raceala sau gripa.

Secretiile nazale care nu trec in 5 zile trebuie investigate. Vezi ce boli pot ascunde

Secretii nazale albe

De cele mai multe ori, acest tip de secretii sunt prezente in cazul persoanelor care au caile nazale iritate, lucru ce nu ii permite mucusului sa curga, iar astfel acesta se usuca. Secretiile nazale albe apar de multe ori atunci cand suferi de o infectie nazala sau ai racit. In plus, nu este exclus ca aceste secretii sa fie provocate si de consumul excesiv de cafea, ceai si alcool.

Secretii nazale galbene

Sunt prezente ori de cate ori apare o infectie, o bacterie sau un virus, iar sistemul imunitar se lupta pentru a distruge invazia patogenica. Daca observi prezenta secretiilor nazale de culoare galbena, acest lucru nu inseamna ca ai nevoie de antibiotice, dar reprezinta faptul ca corpul tau se lupta cu ceva, cel mai probabil cu o raceala puternica. Este bine sa urmaresti daca secretiile dispar in termen de 10 – 14 zile, iar in caz contrar sa mergi sa apelezi la un medic specialist.

Secretii nazale verzi

Acest lucru inseamna ca, organismul tau se lupta cu toate puterile sa inlature infectia, dar sansele sunt foarte mari ca acesta sa piarda batalia. Faptul ca secretiile nazale verzi sunt prezente de cateva saptamani sunt un semn ca ai nevoie de un doctor, in mod special cand sunt insotite de febra si greata.

6 remedii naturiste pentru desfundarea nasului

Secretii nazale roz sau rosii

Sunt un semn ca ai probleme destul de mari in ceea ce priveste caile nazale, iar la nivelul tesutului s-au produs numeroase daune, de la uscaciune la iritare. Secretiile nazale roz sau rosii pot fi, de asemenea, un semn al prezentei alergiilor, infectiilor sau niste urmari ale procesului de suflare si frecare.

Secretii nazale maro

Atunci cand sangele de pe caile nazale se usuca, in amestec cu mucusul se va obtine o culoare maronie. Totusi, secretiile maro nu sunt intotdeauna din cauza sangelui. Acestea se pot produce si de la mizerie, praf, fum de tigara sau mancare picanta. Daca ai constatat aparitia secretiilor maro, este bine sa apelezi la un specialist pentru ca ar putea fi un semn ca suferi de bronsita.

Secretii nazale negre

Acestea pot aparea daca ai inhalat mizerie sau praf sau dupa ce ai fumat excesiv tigari sau marijuana. in plus, nu este exclus ca aceste secretii sa fie un semnal ca suferi de o infectie fungica, in special daca ai un sistem imunitar slab. Daca secretiile nazale negre apar inexplicabil, ar fi indicat sa mergi la medic, in mod special daca ai febra, frisoane sau respiri greu.

sursa: noobz.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *