Prima pagină » Stiri si curiozitati » Culoare wenge: Cum să asortezi perfect această nuanță în locuința ta

Culoare wenge: Cum să asortezi perfect această nuanță în locuința ta

04 feb. 2022, 11:55,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Cea mai în vogă culoare anul acesta este wenge. Tot mai mulți designerii recomandă abordarea acestei culori pentru interiorul locuinței. Wenge este un copac tropical originar din Africa de Est. Lemnul are o nuanță diferită în dependență de stratul de buștean. În centru lemnul este maro, iar în alburn, culoarea se transformă într-un cappuccino, revărsând în lapte.

În același timp, în trunchiurile mai tinere, culoarea este mai puțin saturată. În plus, compoziția minerală a solului afectează culoarea. Având în vedere că lemnul natural are o rezistență ridicată și o textură pronunțată, producătorii de mobilă de lux sunt pur și simplu îndrăgostiți de acesta. Și au dreptate. Materialul este impregnat cu uleiuri, astfel încât este rezistent la umiditate, ciuperci și mucegai, alungând și furnicile cu aripi.

bucatarie de culoare wenge

În camerele mici, nu ar trebui să folosiți doar această culoarea pentru mobilă

Culoare wenge pentru interiorul locuinței tale: Avantajele folosirii acestei culori pentru mobilierul casei tale

Acest tip de lemn aparține materialelor scumpe de clasă VIP. De asemenea, este folosită în mod activ și imitația acestui lemn pentru a crea interioare care să arate bogăția proprietarului. De asemenea, această culoare are și multe nuanțe. Materialul poate fi maro cu dungi aurii. În acest caz, orice nuanță este posibilă, începând cu maro și violet până la ciocolată și aproape negru.

Designerii au oferit mult timp studierii nuanțelor acestui copac. Ca urmare, a fost găsită o singură soluție și exprimată în diferite formate. O nuanță bine definită ajută la dezvoltarea materialelor de construcție, a mobilierului și a textilelor. Trebuie să știi că producătorii oferă mai multe nuanțe de wenge.

Tot mai multe persoane se întreabă cu ce culori se potrivește nuanța dată. Trebuie să știi că tonurile profunde de maro arată frumos pe fundal de culoarea vaniliei, nuanței crem și turcoaz delicat. Designerii spun că notele marine reci vor stinge ușor pasiunea lemnului african. Nuanțele portocalii sunt incredibil de prietenoase cu wenge. Mai ales culoarea piersicii.

bucatarie de culoare wenge

Designerii spun că verdețurile măslinii și ierboase se potrivesc foarte bine cu maro

Tonurile de roz se vor potrivi excelent cu nuanțele violete ale lemnului. Accentele saturate de roz pot fi folosite pentru pernele canapelei. Iar o împrăștiere de obiecte de culoare roșie și vișiniu va sublinia atmosfera de lux și va ajuta să produci o impresie excepțională.

Cu ce nuanțe poți combina culoarea lemnului african: Sfaturile designerilor

Designerii spun că verdețurile măslinii și ierboase se potrivesc foarte bine cu maro, violet și vișiniu. Acestea pot fi folosite drept culori însoțitoare în designul interior. De asemenea, specialiștii spun că această culoare are nevoie să fie susținută de multe flori în casă, printre cele mai luxoase se privesc calele.

În același timp, trebuie să te asiguri că în interior locuinței tale prevalează în jur de 65% nuanțele deschise. Dacă dorești mai mult wenge pentru mobilier, este bine să diluezi tonul închis cu mai multe ferestre și metri pătrați în plus.

bucatarie de culoare wenge

Designerii au oferit mult timp studierii nuanțelor acestui copac

În camerele mici, nu ar trebui să folosiți doar această culoarea pentru mobilă. Este mai bine să utilizați o combinație de tonuri contrastante. De exemplu, lăsați fațadele să strălucească într-o nuanță lăptoasă-cremoasă, iar utilizarea wenge-ului pentru dulapuri va da puțină severitatea camerei. Această opțiune este foarte bună și pentru bucătărie.

De asemenea, nu trebuie să folosești două tipuri de lemn de culoare wenge. Cei mai buni însoțitori pentru o nuanța africană este stejarul albit și frasinul. Textura materialului se află de curând în tendințele moderne, regăsindu-se mai mult în locuințele eco-stil, africane și coloniale. Această nuanță este foarte bună și pentru interioarele urbane, spre exemplu pentru o mansardă.

bucatarie de culoare wenge

Acest tip de lemn aparține materialelor scumpe de clasă VIP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *