Prima pagină » Titlurile zilei » Culmea tupeului: secretarul CL Iași se simte discriminat după ce a început evaluarea activității! Denisa Ionașcu l-a dat în judecată pe Mihai Chirica – FOTO
Culmea tupeului: secretarul CL Iași se simte discriminat după ce a început evaluarea activității! Denisa Ionașcu l-a dat în judecată pe Mihai Chirica - FOTO

Culmea tupeului: secretarul CL Iași se simte discriminat după ce a început evaluarea activității! Denisa Ionașcu l-a dat în judecată pe Mihai Chirica – FOTO

21 feb. 2022, 02:00, 1 ,
Sorin Pavelescu în Titlurile zilei

Secretarul CL Iași se simte discriminat după ce a început verificarea activității sale! Denisa Ionașcu l-a dat în judecată pe primarul Iașului, Mihai Chirica. În acțiunea depusă la Tribunalul Iași la finele săptămânii trecute, secretarul Consiliului Local Iași a chemat în judecată Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Iași, dar și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

Culmea tupeului: secretarul CL Iași se simte „discriminat” după ce a demarat evaluarea activității sale! Astfel, Denisa Ionașcu l-a dat în judecată pe primarul Mihai Chirica. De asemenea, în acțiunea depusă la Tribunalul Iași la finele săptămânii trecute, secretarul Consiliului Local (CL) Iași a chemat în judecată Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Iași, dar și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Acum, urmează ca instanța să stabilească un prim termen al procesului. Mai apoi, magistrații ieșeni vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest sens.

Secretarul CL Iași se simte discriminat după ce a început verificarea activității sale

Amintim că Denisa Ionașcu, secretarul CL Iași, va fi evaluat de primarul Mihai Chirica și doi consilieri locali, Florentin Traian Ciobotaru (PNL) și Camelia Ciornia (PMP). Edilul orașului ar urma să ceară și o verificare a modului în care Denisa Ionașcu a deținut un apartament al Primăriei, deși avea și locuință proprie. Evaluarea Denisei Ionașcu ar urma să fie făcută în perioada 31 ianuarie – 31 martie 2022 și va fi făcută de primarul Mihai Chirica și de doi consilieri locali. În ultima perioadă s-au înmulțit plângerile la adresa acesteia, foarte mulți ieșeni reclamând că mai multe proiecte sunt blocate în mod voit.

Amintim că Denisa Ionașcu a fost promovată ca secretar în timpul mandatului lui Gheorghe Nichita, când a fost propulsată de la Direcția Juridică. Ionașcu are deja 11 ani de când ocupă această funcție.

În urmă cu mai mulți ani, aceasta a ocupat un apartament al Primăriei la blocurile ANL din Păcurari, în timp ce avea în proprietate o vilă în Valea Lupului. După ce consilierii locali i-au cerut explicații, ea a renunțat la apartamentul Primăriei, pentru care plătea 23 de lei lunar. Însă Denisa Ionașcu a deținut apartamentul mai mulți ani în paralel cu locuința personală.

Activitatea secretarului CL Iași, evaluată de autorități

Recent, primarul Mihai Chirica a arătat și în ce constă evaluarea secretarului CL Iași, Denisa Ionașcu, odată cu proiectul de hotărâre din ședința de Consiliu Local din data 28 ianuarie 2022.

„Nu am făcut eu proiectul. Viza de legalitate a fost dată de doamna secretară, cea care face obiectul acțiunii. Nu vrea nimeni sânge și durere. Va fi o analiză obiectivă. Am pus colegii de la Juridic să scoată care sunt atribuțiile secretarului. Sunt destul de limitate din perspectiva legii. Nu există o vendetă. E o proastă interpretare a persoanelor incriminate. Nu are nimeni nimic cu nimeni!”, a spus recent primarul Iașului.

Pe de altă parte, unii spun că, de fapt, secretarul CL Iași a ajuns să dea declarații în mai multe dosare penale în care este vizat primarul Iașului. De altfel, atât Denisa Ionașcu, cât și Gabriel Ghergheșanu, fost angajat al municipalității, au dat declarații în unele cauze penale de acest gen.

Denisa Ionașcu: „Nu doresc să comentez”

Contactată telefonic ieri de reporterii cotidianului BZI, Denisa Ionașcu nu a vrut să dea foarte multe detalii referitoare la litigiul intentat primarului Mihai Chirica.

„Este adevărat că am deschis un astfel de litigiu, dar nu doresc să comentez”, a menționat ieri Denisa Ionașcu, secretarul Consiliului Local Iași.

De cealaltă parte, primarul Iașului, Mihai Chirica, a spus ieri că nu știa că a fost dat în judecată de secretarul CL Iași.

„Habar nu am de așa ceva! Ce i-ar fi venit, oare, nu știu… Hotărârea prin care s-a votat Comisia de evaluare a fost făcută tocmai de ea pentru a se victimiza. Nu a fost la inițiativa mea, ci tocmai a ei, referatul fiind semnat de Emanuel Smântână, șef serviciu. Nu știu de ce se simte ea discriminată de așa ceva! De regulă, discriminările au în vedere minoritățile sexuale, etnice și așa mai departe… Nu văd de ce se simte ea în minoritate!”, a menționat ieri Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Mulți ar putea spune că, în acest caz, avem de-a face cu o culme a tupeului, în contextul în care mai multe proiecte destinate dezvoltării orașului au fost blocate în mod voit în ultimul an și jumătate. În fapt, secretarul CL Iași se simte discriminat după ce ar fi început verificarea activității sale din cursul anului 2021.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Marius Cazaban

    Ati uitat cu totii de sinistra familie Buraga, lombrosiana nasoasa, fiica popii, babaciunea cu nasul coroiat, calare pe matura si imbroboditul Sebastian ( zis Shakira ).
    Astia doi sunt din gasca infractorilor lui nea Gigi, imbogatiti de Chirica, parteneri in infractiuni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024