Prima pagină » Local » Culisele scandalului de la Maternitatea „Elena Doamna”! O decizie subită îi salvează postul managerului Gabriel Martinescu
Culisele scandalului de la Maternitatea „Elena Doamna”! O decizie subită îi salvează postul managerului Gabriel Martinescu

Culisele scandalului de la Maternitatea „Elena Doamna”! O decizie subită îi salvează postul managerului Gabriel Martinescu

18 iul. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Demiterea managerului de la Maternitatea „Elena Doamna” din municipiul Iași se lăsa așteptată. Consiliul de Administrație nu a luat în calcul cererea Consiliului Județean Iași pentru schimbarea managerului, în urma calificativului nesatisfăcător de la evaluarea făcută

Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” Iași nu a ținut cont de solicitarea Consiliului Județean (CJ) Iași legată de încetarea contractului de mandat al managerului dr. Gabriel Martinescu. Acesta a obținut un calificativ nesatisfăcător la ultima evaluare, astfel încât CJ a cerut ca acesta să fie revocat din funcție. Și totuși cei din Consiliul de Administrație nu au ținut cont de solicitarea CJ.

Demiterea managerului de la Maternitatea „Elena Doamna” a provocat un scandal politic

Consiliul de Administrație a considerat că solicitarea CJ Iași nu este întemeiată, din moment ce managerului i se impută niște indicatori care nu au fost realizați și care nu țin de activitatea acestuia.

„Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie «Elena Doamna» Iași, în urma analizării adresei Consiliului Județean Iași și informărilor puse la dispoziție de managerul spitalului, a constat, în unanimitate, că nu sunt aplicabile prevederile art. 184 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 95/2006, respectiv nerealizarea unor indicatori din contractul de mandat al managerului nu sunt considerate imputabile acestuia”, a spus Lorin Urcaciu, președintele Consiliului de Administrație de la maternitate.

În fapt, CJ a reclamat slaba implicare a managerului în gestionarea situației spitalului, din ultima perioadă, în vreme ce Martinescu a menționat în fața comisiei că unitatea a fost spital-suport COVID-19 și că nu i se pot imputa aceste aspecte .

Amenințări cu plângeri penale, din cauza funcției managerului

Mai mult, după ce șefii județului au amenințat cu plângeri penale, cei din Consiliul de Administrație susțin că lucrurile stau exact invers.

„Totodată, membrii Consiliului de Administrație sunt indignați de afirmațiile făcute în spațiul public de către unele persoane din conducerea executivă a CJ Iași, care denotă lipsă de profesionalism, slabe cunoștințe administrative și legislative ce nu pot fi considerate decât presiuni și amenințări condamnabile”, a mai spus Lorin Urcaciu.

Reprezentanții Consiliului Județean Iași nu au dorit să mai facă nicio altă declarație pe această temă.

Evaluare cu scandal a managerului de la maternitate

În luna aprilie 2022, activitatea actualului manager al Maternității „Elena Doamna”, dr. Gabriel Martinescu, a fost evaluată de Consiliul Județean Iași care administrează unitatea medicală. Medicul oftalmolog a primit calificativul de nesatisfăcător. În acest context, s-a ajuns la un scandal uriaș în mediul politic local. Martinescu a ajuns la Iași în 2018, de la Spitalul din Comănești, județul Bacău, numit de fostul șef al CJ Iași, Maricel Popa. Actuala conducere a CJ Iași vrea să numească un nou manager la unitatea medicală subordonată, dar se pare că lucrurile s-au complicat.

Astfel, demiterea managerului de la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași se va lăsa așteptată.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024