Prima pagină » Culinar » Cuburi de vegeta făcute în casă. Îți vor aduce ciorbele la un nou nivel
Cuburi de vegeta făcute în casă. Îți vor aduce ciorbele la un nou nivel

Cuburi de vegeta făcute în casă. Îți vor aduce ciorbele la un nou nivel

29 nov. 2023, 12:28,
în Culinar

Supa nu este doar o modalitate excelentă de a încheia o zi rece, ci și o masă excelentă ce are avantajul că poate fi gătită într-un singur vas, din bucăți de carne și legumele pe care le avem la îndemână. În plus, este indicat a fi consumată cel puțin o dată pe săptămână. Singura problemă este că aromatizarea acesteia poate dura destul de mult timp, iar dacă nu avem răbdare, suntem tentați să folosim acele mici cuburi instant. Dacă nu aveți timp să preparați de fiecare dată bulionul pentru supă, și nu vreți să folosiți baze de mâncare cumpărate din magazin, această rețetă de vegeta făcuta în casă ți-ar putea fi de mare ajutor. În plus, este plină de vitamine.

Cuburi de vegeta făcute în casă

Cuburile de bulion cumpărate din magazin sunt pline de sare și aditivi artificiali, și mai puțin de legume. Nu au nicio valoare în ceea ce privește beneficiile pentru sănătate, și conțin extrem de multă sare. Și tocmai de aceea aceste cuburi de vegeta instant făcute în casă le întrec pe cele de magazin în toate privințele. În primul rând, sunt făcute din ingrediente complet naturale. În al doilea rând, sunt foarte ușor de făcut.

În afară de faptul că eviți conținutul mare de sare din variantele cumpărate, obții beneficii pozitive pentru sănătate datorită vitaminelor și mineralelor din legumele folosite. În plus, obții aroma complexă a diferitelor tipuri de legume, fară a fi acoperită de conținutul prea mare de sare.

Tot ce ai nevoie pentru a pregăți aceste cuburi de bulion făcute în casă sunt legume, ierburi, condimente și sare. Apoi, vă trebui să toci și să fierbi amestecul înainte de a-l amesteca într-un blender și a-l congela sau deshidrata, în funcție de forma în care dorești să-l păstrezi, adică pulbere sau cubulețe. Mai mult decât atât, această rețetă este foarte prietenoasă cu bugetul. Este compusă în mare parte din produse de bază din cămară și legume cu buget redus, iar o singură porție te poate ține luni întregi.

Mod de preparare

Aceasta este o rețetă personalizabilă și foarte versatile, ingredientele utilizare putând fi selectate în funcție de preferințe și de legumele accesibile de sezon. În același timp pot fi preparate din legume a căror aroma se potrivește și altor feluri de mâncare, și nu doar supelor.

Astfel, vei avea nevoie de 3 morcovi medii, tocați grosier, ½ cană de praz tocat, ½ cană de țelină, curățată și tăiată cuburi, ½ ceapă medie, sfărâmată, 2 căței de usturoi, 3 tije de țelină, tocate, 4-5 roșii cherry sau o roșie medie, toccată, ½ cană de pătrunjel proaspăt, tocat grosolan, 3 ½ linguri de sare.

Pune primele cinci ingrediente într-un blender și amestecă până obții o pastă fină. Adaugă restul de ingrediente și pulsează până se formează o pastă umedă. Toarnă pasta într-o formă de cuburi de gheață și introdu-o în congelator până se întărește. Folosește un cub de bulion la o cană de apă fierbinte.
Acum că ai învățat cum să faci cuburi de vegeta făcute în casă, poți evita toți acei aditivi și poți crea cuburi cu adevărat naturale, pline de legume, care să îmbogățească gustul tuturor meselor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *