Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cuarț roz: Informații despre cristal și puterea acestuia

Cuarț roz: Informații despre cristal și puterea acestuia

01 mart. 2022, 12:31,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Mulți oameni cred că cristalele pot afecta starea în care se află organismul. Printre cele mai căutate dintre acestea, se numără și cristalul de cuarț roz.

În lumea pietrelor prețioase și semiprețioase circulă o credință în faptul că aceste minereuri ar putea realiza un schimb energetic cu corpul uman. Aceste schimburi de energie fiind posibile datorită polarității energiei. Acesta este un concept prin care în univers, pe lângă energia electrică, ar exista și un alt fel de energie precum aceasta. Iar energie menționată s-ar putea prezenta sub două forme, una pozitivă și alta negativă.

Prin această perspectivă, oamenii ce sunt adepții cristalelor folosesc mai multe tipuri de pietre pentru a trata diversele afecțiuni. Cristalul de cuarț roz, numit și cuarțul rose, este considerat ca fiind un simbol al iubirii în popor, dar se poate conclude și faptul că în lumea spiritualității este o piatră radiantă ce stimulează aura și încrederea de sine.

minereu de cuart roz

Cuarțul roz poate apărea și limpeda ca apa, dar și sub forme mai mate

Cristalul de cuarț roz. Origini și informații

Acest cristal de cuarț roz este foarte menționat în civilizațiile egiptene, grecești, dar și în cele orientale, fiind considerat o piatră cu mare importanță spirituală în Japonia. Acest cristal ajută circulația sistemică a sângelui, fiind un stimulant puternic în ceea ce privește inima. În practicile ce folosesc cristalele se menționează faptul că se oferă beneficii asupra femeilor însărcinate.

Sunt multe legende în istorie cu privire la mame ce au fost ajutate de către puterile acestui cuarț roz pentru a trece cu bine prin naștere în vremurile în care medicina era ceva foarte diferit față de ceea ce cunoaștem noi astăzi. Această piatră putând fi purtată sub mai multe forme, protejează atât femeia, cât și copilul de posibilele complicații din sarcină, oferind o așa-numită intensificare a energiei feminine. Se spune că ajută la menținerea unei aure curate și stimulează legăturile ce se formează între oameni lăsând astfel liberă energia din iubire.

piatra de cuart roz in forma de inima

Un talisman cu această piatră oferă o senzație de căldură sufletească și iubire, similar cu cel pe care îl oferă o mamă copilului ei

Un stimulent emoțional. Proprietățile pietrei

În diverse surse se menționează faptul că cristalul de cuarț roz ajută în momentele grele prin care o persoană poate trece, acesta având un efect de a îmbunătăți starea de spirit și a reoferi puterea de a continua și de a trece peste momentul dificil. Totodată, această bijuterie ar stimula empatia și compasiunea față de ceilalți, făcând oamenii mult mai sensibili la lucrurile ce se întâmplă în jurul lor.

Cum se știe deja, aceste cristale sunt des folosite și în credințele budiste unde acestea s-ar afirma în stimularea chakrelor. Sunt multe cristale ce au impact asupra energiilor spirituale, iar în cazul cuarțului roz se poate menționa faptul că lui îi corespunde chakra inimii. Oamenii ce au în preajma lor acest cristal vor avea parte de o viață cu mult mai calitativă din punct de vedere social și emoțional.

persoana cu aura violet

Se crede că acest cuarț are proprietatea de a stimula aura purtătorului

Proprietățile metafizice ale cuarțului roz

În cristaloterapie se menționează faptul că cristalul de cuarț roz stimulează formarea de noi relații. Acesta fiind un stimulent al aurei, aceasta va deveni mai puternică, iar vibrațiile sale vor atrage mai multe persoane în jur. Reacția de atragere și de formarea a noilor conexiunii este strict legată de lumea spirituală, nefiind ceva ce se poate dovedi musai științifici.

persoana la masaj

În cadrul practicelor cu cristale are loc adesea și masajul terapeutic, unde diverse pietre se pun în zonele afectate

Multe culturi menționează faptul că cu ajutorul unei bijuterii ce conține cuarț roz, este posibilă o mai bună conexiune cu entitățile divine. Această piatră este special destinată femeilor, fiind într-o strânsă legătură cu căldura oferită de mamă copilului atunci când este mic, protecție, grijă, compasiune și sinceritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *