Se apropie Sărăbătorile Pascale și toată lumea își dorește o masă îmbelșugată. Cu rețeta lui chef Sorin Bontea de ouă umplute ai dat lovitura. Rețeta lui chef Sorin Bontea este numai bune pentru masa de Paște sau pentru zilele de după această sărbătoare, când rămânem cu multe ouă vopsite. Bucătarul a împărtășit cu urmăritorii lui câteva variante de a umple ouăle, perfecte de împărțit alături de cei dragi.
Cu rețeta lui chef Sorin Bontea de ouă umplute ai dat lovitura
Chef Sorin Bontea este unul din bucătarii care obișnuiesc să împărtășească diferite rețete cu fanii săi, spre bucuria acestora. Dacă zilele trecute bucătarul a dezvăluit cum pregătește el cel mai bun drob de pui, de data aceasta el a ales să arate cum face compoziția pentru ouă umplute, o rețetă perfectă pentru această perioadă a anului când gospodinele obișnuiesc să vopsească foarte multe ouă care, de cele mai multe ori rămân nemâncate.
“Când zici masă de sărbători, zici… ouă umplute! Și când zici ouă umplute, zici… copilărie! De sărbători, mama făcea întotdeauna ouă umplute și mărturisesc că mereu când vorbesc despre ele, mi se face o poftă… aș mânca fără număr! Toată lumea le adoră, de la cei mai mici, la cei mai mari, așa că m-am gândit să vă arăt câteva variante de a face ouă umplute”, a scris chef-ul pe pagina sa de Instagram, unde a explicat și cum se prepară această rețetă.
Ingredientele pentru ouăle umplute cu somon sunt: 9 ouă fierte, Somon afumat, 3 linguri Chives și 200 gr cremă de brânză.
Ingredientele pentru ouăle umplute cu ton sunt: 9 ouă fierte, ton, 1 lingură cremă de hrean, 200 gr cremă de brânză, piper și sare.
Pentru ouăle umplute cu pate ai nevoie de: 9 ouă fierte, pate, 50 gr unt cu min 80% grasime, 200 grame cremă de brânză, piper și sare.
Ouăle fierte se taie pe jumătate. Gălbenușurile se împart în trei boluri, pentru fiecare umplutură în parte. Se dau prin sită pentru a nu rămâne cocoloașe.
Se amestecă ingredientele și se bat cu mixerul la viteză mică până se omogenizează. Ouăle se umplu pe rând, cu poșul și se decorează cu felii de ridichi, floricele și frunzulițe verzi.
Pasca fără aluat, rețeta lui Sorin Bontea
Chef Sorin Bontea prepară pasca fără aluat folosind următoarele ingrediente: 700 g brânză de vaci, 400 g smântână, 4 ouă, 1 lămâie, 100 g griș, 50 g făină, 250 g zahăr tos, 2 pliculețe zahăr vanilat, esență de vanilie cu bourbon, 200 g stafide și 80 g unt.
Pentru a obține pasca senzațională, chef Sorin Bontea bate ouăle şi zahărul cam 2 minute. Este o rețetă foarte rapidă. Pe urmă, adaugă brânza de vaci. Pune 4 ouă, 250 de grame de zahăr tos, am pus 2 pliculeţe de zahăr vanilat şi 700 de grame de brânză dulce.
Este foarte important la această reţetă compoziţia să fie cât mai omogenă. Adaug smântâna și untul la temperatura camerei. Apoi, esenţa de vanilie, zeama de la o jumătate de lămâie și coaja rasă de la o lămâie întreagă.
Pe urmă, chef Sorin Bontea adaugă şi făina, puţin câte puţin, să nu facă cocoloaşe. Iar apoi, grişul. Pun şi stafidele, pe care le-am hidratat deja cu un pic de apă caldă peste ele.
Ulterior, cunoscutul chef ia o formă de copt, asta este de 24 de centimetri ca diametru, pe care o tapetează cu puţin unt, puţin zahăr şi puţină făină. Pe urmă, pune totul în formă. Gata, o bagă la cuptor 160 de grade, timp de o oră, o oră şi 10, depinde foarte mult de cuptor.
Așadar, de aceste Sărbători Pascale, cu rețeta lui chef Sorin Bontea de ouă umplute ai dat lovitura.