Prima pagină » Titlurile zilei » Cu pofta nu te poți pune! Un ieșean a evadat din arest ca să mănânce o ciorbă rădăuțeană. A înghițit cu noduri când a aflat că polițiștii sunt pe urmele sale – FOTO

Cu pofta nu te poți pune! Un ieșean a evadat din arest ca să mănânce o ciorbă rădăuțeană. A înghițit cu noduri când a aflat că polițiștii sunt pe urmele sale – FOTO

05 iun. 2024, 02:00, 2 ,
Dragos Savin în Titlurile zilei

Situație tragicomică la Iași. Un bărbat a fost condamnat zilele trecute după ce a evadat ca să mănânce o ciorbă rădăuțeană. Nu a rezistat când a aflat că mama unui prieten pregătește delicioasa mâncare, iar asta i-a adus o pedeapsă de un an de închisoare

Rău este să fii pofticios! A simțit-o pe propria piele un ieșean care a evadat pentru a mânca o ciorbă rădăuțeană. Ionuț Ciprian Ionașcu se afla în arest la domiciliu pentru comiterea infracțiunii de furt. Acesta a aflat că mama unui prieten gătește ciorbă rădăuțeană. Nu a putut rezista și a plecat spre locuința acesteia, evadând din arestul la domiciliul.

În ziua de 14.03.2022, în jurul orei 11:40, organele de supraveghere s-au deplasat la adresă pentru a verifica dacă inculpatul Ionuț Ciprian Ionașcu respectă măsura preventivă a arestului la domiciliu, ocazie cu care au constatat ca acesta nu se afla la adresă. La adresă, a fost găsit un martor care a declarat verbal că inculpatul Ionuț Ciprian Ionașcu a părăsit locuința cu circa o oră înainte de a veni organele de poliție și s-a deplasat la mama concubinei. În jurul orei 12:00, când lucrătorii de poliție se aflau la adresa menționată, inculpatul Ionuț Ciprian Ionașcu a revenit la adresa unde executa arestul la domiciliu, fiind însoțit de concubina sa, declarând că a fost la mama unui prieten ca să mănânce.

A inventat o poveste, dar anchetatorii i-au desființat-o

Povestea lui Ionuț Ciprian Ionașcu a fost confirmată de concubina acestuia.

„Concubina inculpatului a confirmat și ea faptul că în ziua de 14.03.2022, în jurul orei 10:40, s-a deplasat împreună cu inculpatul la mama numitului Ionuț, care locuiește în cartierul CUG, unde au mâncat ciorbă rădăuțeană”, au precizat anchetatorii.

Masa le-a fost întreruptă când Ionașcu a aflat că este căutat de poliție. Acesta a încercat să inventeze o poveste pentru a scăpa de o eventuală pedeapsă.

„Fiind audiat în calitate de suspect și inculpat, Ionuț Ciprian Ionașcu a declarat că în data de 14.03.2022 a fost sunat de mătușa sa care i-a comunicat că îi este rău. Cunoscând faptul că mătușa este bolnavă cu inima, inculpatul a arătat că a decis să plece împreună cu concubina sa la domiciliul acesteia, unde i-a administrat pastilele mătușii sale care era în pat. Aceste apărări au fost însă demontate de către organele de urmărire penală cu ocazia audierii martorei, care interpelată în mod expres de către organele de urmărire penală a precizat că în acea zi nu i-a fost rău, precum și că, dacă i-ar fi fost rău, nu ar fi apelat pentru ajutor la inculpatul Ionuț Ciprian Ionașcu, ci la fiul său sau la vecini”, au precizat anchetatorii ieșeni.

Un ieșean a evadat ca să mănânce o ciorbă rădăuțeană. Va sta trei ani la pușcărie

Cu toate că în cursul urmăririi penale a încercat să probeze existența unei situații de urgență care l-a pus în situația de a încălca măsura arestului la domiciliul, în timpul judecății, inculpatul a declarat în fața instanței că recunoaște în totalitate comiterea faptei, astfel cum a fost descrisă în rechizitoriu. Zilele trecute, bărbatul a fost condamnat.

„Condamnă pe inculpatul Ionuț Ciprian Ionașcu în prezent în Penitenciarul Iași la o pedeapsă de 1 (un) an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de evadare (faptă din data de 14.03.2022). Contopește pedeapsa de 1 (un) an închisoare cu pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare în pedeapsa cea mai grea de 3 (trei) ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă stabilită – sporul de 4 (patru) luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa finală rezultantă de 3 (trei) ani și 4 (patru) luni închisoare, în regim de detenție”, se arată în decizia judecătorilor ieșeni.

Trebuie precizat că s-a ajuns la această pedeapsă după ce individul a fost condamnat și pentru furt.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *