Prima pagină » Actualitate » Cu ocazia Zilei Pompierilor, 173 de copii nevoiaşi au primit ghiozdane cu rechizite de la ISU Botoșani
Cu ocazia Zilei Pompierilor, 173 de copii nevoiaşi au primit ghiozdane cu rechizite de la ISU Botoșani

Cu ocazia Zilei Pompierilor, 173 de copii nevoiaşi au primit ghiozdane cu rechizite de la ISU Botoșani

12 sept. 2021, 12:20,
în Actualitate

Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani au oferit ghiozdane cu rechizite unui număr de 173 de copii din judeţul Botoşani pentru a marca Ziua Pompierilor.

Purtătorul de cuvânt al ISU, Dorina Lupu, a declarat că ghiozdanele au fost oferite copiilor care provin din familii cu posibilităţi reduse din localităţile Balta Roşie, Ripiceni, Răuseni, Albeşti, Mihălăşeni, Unţeni, Nicşeni, Săveni, Sârbi, Coţuşca, Dorohoi şi Dersca.

„Ziua Pompierilor a coincis cu începerea noului an şcolar şi ne-am dorit să sărbătorim acest eveniment într-un mod special. La 173 de ani de existenţă, tot atâţia copii din judeţ, care provin din familii cu posibilităţi financiare reduse, au primit ghiozdane şi rechizite de la pompierii botoşăneni. Pe lângă emoţia întâlnirii cu eroii lor, copiii, mulţi dintre ei însoţiţi de părinţi, s-au arătat bucuroşi de începerea şcolii, dar şi de faptul că vor avea ghiozdane noi şi tot ceea ce le trebuie pe timpul orelor de curs, astfel încât să poată învăţa în linişte”, a afirmat Lupu.

Ziua Pompierilor din România este marcată pe data de 13 septembrie, pentru a omagia Bătălia din Dealul Spirii, care a avut loc în 1848 la Bucureşti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`