Prima pagină » Eveniment-Social » Cu ocazia sărbătorii Bunei Vestiri, la Iaşi are loc marşul pentru familie. Ce mesaj a transmis IPS Teofan – FOTO

Cu ocazia sărbătorii Bunei Vestiri, la Iaşi are loc marşul pentru familie. Ce mesaj a transmis IPS Teofan – FOTO

21 mart. 2023, 13:10,
BZI.ro, în Eveniment-Social

IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a transmis astăzi, 21 martie 2023, detalii despre ce evenimente vor avea la Iaşi cu ocazia sărbătorii Bunei Vestiri.

„25 martie, sărbătoarea Bunei Vestiri. Marşul pentru familie, procesiunea pentru familie, mişcarea pentru familie, rugăciunea pentru familie. În zorii creaţiei, Dumnezeu l-a creat pe om, bărbat şi femeie l-a făcut pe el. Atunci, a fost rostită prima poruncă adresată umanităţii, cu urmările care decurg din aceasta pentru vieţuirea pe pământ: creşte-ţi şi vă înmulţiţi, umpleţi pământul şi-l stăpâniţi. În numele creaţiei omului bărbat şi femeie de către Dumneeu se organizează deja de câţiva ani o procesiune dedicată familiei, bărbatului, soţiei sale şi pruncilor cu care au fost binecuvântaţi de Dumnezeu. Participarea la această procesiune ste un act de mărturisire a frumuseţii, căci după icoana Presfintei Născătoare de Dumnezeu cu pruncul în braţe nu este o altă icoană mai sfântă şi mai curată decât aceea care-i înfăţişează pe bărbat, soţia sa şi pruncii născuţi din ei cu ajutorul lui Dumnezeu. Un act de mărturisire dedicat normalităţii, firescului lucrurilor, vieţii, act de credinţă la care sunt chemaţi să participe cei care cred în acest mare adevăr, că omul are doi stâlpi de care se sprijină pentru a nu fi luat de valurile care vin unul după altul. Cu o mână omul se ţine de Dumenzeu, iar cu cealaltă de propria familie. Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toţi”, a transmis IPS Teofan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *