„Cu dragoste pentru LIIS”. Conferințe derulate de Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași în perioada 12 - 19 mai 2021

„Cu dragoste pentru LIIS”. Conferințe derulate de Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași în perioada 12 – 19 mai 2021

18 mai 2021, 14:05
BZI.ro, în Eveniment-Social

Privind cu recunoștință la cei 50 de ani de aur care s-au scurs de la înființarea învățământului informatic în Iași, Liceul Teoretic  de Informatică „Grigore Moisil” derulează în perioada 12 – 19 mai 2021 conferințe, lansări de ghiduri de eLearning și social media, workshopuri și concursuri în cadrul proiectului LIIS 5.0- EXCELENȚĂ. INOVAȚIE. CONECTARE. 

Pentru a marca acest moment aniversar, cadre didactice, părinți, absolvenți și elevi au participat la o întâlnire de suflet intitulată „Cu dragoste pentru LIIS”. Evenimentul online a reunit peste 150 de persoane, al căror destin se împletește cu cel al liceului și a fost organizat de doamna director adjunct – prof. Lăcrămioara Tufescu, prof. Ines Crețu, prof. Floricica Morariu și prof. Olariu Beatrice.

Participanții au împărtășit din experiența lor, au vorbit despre impactul pe care l-a avut liceul asupra evoluției personale, despre mentorii  ce le-au călăuzit drumul în viață și despre ipostazele în care s-au regăsit de-a  lungul timpului: elev, absolvent, părinte. Doamna director adjunct a întâmpinat invitații cu un platou simbolic cu pâine și sare, iar activitatea s-a desfășurat la un înalt nivel emoțional. S-au creat punți de apreciere și recunoștință între generații. 

Cine a participat

Printre invitații de marcă, am fost onorați prezența doamnei Inspector Școlar General Luciana Antoci, profesor de limba și literatura română în cadrul liceului, care a declarat:  „O școală de succes nu este doar un spațiu în care învațăm, conform unor programe sau unor politici educaționale, ci este un univers privilegiat în care se așază în timp legături temeinice cu oamenii din jur. Cei prezenți suntem toți părinți ai unor elevi ai Liceului de Informatică. Faptul că i-am adus pe copiii noștri la acest liceu validează că nu suntem doar niște angajați ai unei școli, ci că suntem acolo trup și suflet și considerăm aceasta școala o casa a devenirii noastre. Liceul reprezintă pentru fiecare dintre noi un reper individual, afectiv, profesional cu totul și cu totul special”.

O altă intervenție distinsă a fost cea a doamnei Rodica Leontieș, Inspector – Managementul Resurselor Umane, absolventă a liceului și, actualmente, profesor de matematică: „La ceas aniversar, gândurile noastre se îndreaptă cu recunoștință spre cei care au lăsat o parte din sufletul și măiestria lor în acest lăcaș de educație și cultură”.

Emoționantă a fost și intervenția  doamnei Adriana Manolică, prof.univ.dr. la Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iași, care a vorbit în calitate de părinte al celor trei copii care au ales Liceul Teoretic  de Informatică „Grigore Moisil”, Iași: „Am înțeles că noi suntem parte a unei familii. Acest lucru l-am simțit cu fiecare an care a trecut, cu fiecare Gaudeamus Igitur cântat împreună. Sunt în prezența unor oameni care și-au dedicat o parte importantă din viață, făcând din liceu un domiciliu, o zona în care și-au găzduit sufletul și l-au pus practic în palme, în fața elevilor.

Discursul Martei – Diana Filimon, absolventă a liceului și olimpică națională la disciplina Informatică, a accentuat ideea unei dezvoltări complexe a elevilor LIIS: „La Liceul Teoretic  de Informatică „Grigore Moisil”, Iași dascălii nu dezvoltă doar abilitățile tehnice, ci și abilitățile nontehnice, de care este nevoie în absolut orice meserie – modul în care comunici, în care prezinți, modul în care vorbești în public”.

Întâlnirea s-a încheiat într-o notă nostalgică, plină de recunoștință pentru dăruirea celor care au fost mentori, de mulțumire pentru realizările prezente, dar și de speranță în promisiunea rodirii prin intermediul fiecărui absolvent LIIS.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *