Prima pagină » National » Cu cine a apucat să vorbească pentru ultima dată, David, adolescentul mort sub dărâmăturile internatului din Odorheiu Secuiesc

Cu cine a apucat să vorbească pentru ultima dată, David, adolescentul mort sub dărâmăturile internatului din Odorheiu Secuiesc

19 dec. 2023, 14:46,
în National

Un coleg de cameră al lui David, tânărul care a suferit o moarte tragică în Odorheiu Secuiesc, a furnizat informații despre ultimele momente de viață ale băiatului de aproape 18 ani. O tragedie fără margini a avut loc ieri, pe data de 18 decembrie, în Odorheiu Secuiesc. David, care urma să împlinească 18 ani în ziua de Crăciun, și-a găsit sfârșitul sub dărâmături după prăbușirea internatului în care locuia.

Colegul său de cameră a dezvăluit activitățile desfășurate de tânăr chiar înainte de a-și pierde viața.

Cu cine a apucat să vorbească pentru ultima dată, David, adolescentul mort la internatul din Odorheiu Secuiesc

David urma să sărbătorească majoratul de Crăciun alături de rudele și cei mai buni prieteni ai săi, dar viața i-a fost întreruptă tragic chiar înainte de ziua care trebuia să fie una specială.

Pe data de 18 decembrie, după terminarea cursurilor, tânărul s-a întors în camera sa din internat, fără să aibă cunoștință despre ce avea să se întâmple. În jurul orei 16, un perete al internatului din Odorheiu Secuiesc s-a prăbușit, iar două etaje au fost distruse. Din nefericire, 4 tineri, inclusiv David și 3 colege ale sale, au devenit victime ale acestui incident. În timp ce fetele au fost salvate, băiatul în vârstă de aproape 18 ani și-a pierdut viața după ce a fost găsit de echipele de salvare.

Colegul său de cameră este încă șocat de evenimente recente și vorbește cu multă afecțiune despre băiatul cu care împărtea camera la internat. Laszlo Barna relatează că el a fost ultima persoană care a discutat cu David înainte ca acesta să-și piardă viața.

Conform relatărilor sale, înainte ca peretele să se prăbușească, David se află în pat și asculta muzică cu căștile puse în urechi. Colegul de cameră al lui David a părăsit camera chiar cu câteva minute înainte de tragedie și crede că David nu a realizat ce i s-a întâmplat, probabil pentru că dormea în acel moment.

„Eu am plecat cu trei minute înainte de a se prăbuși căminul. La ora 15.50 eram înăuntru, la 15.52 am plecat și la și 55 deja ma sunau că ce s-a întâmplat, că s-a prăbușit căminul. Eu m-am gândit că a căzut ceva din perete, o întâmplare minoră, dar s-a prăbușit toată camera, nu era nimeni în cameră în afară de David, care dormea deasupra mea.(…) La urmă toți spuneau că David este înăuntru, mă gândeam că poate a adormit și nici nu putea să audă dacă a crăpat ceva, pentru că avea și căștile pe urechi. Era un copil bun, cu suflet foarte bun! Îmi este prieten de demult, anul trecut am fost colegi de cameră, a fost un băiat foarte bun! Eu am fost ultimul care a vorbit cu el… Cum am spus, la ora 15:50 am plecat și la minutul 55 deja era clădirea căzută”, a mai povestit Laszlo Barna, conform antena3.ro.

De ce s-a prăbușit internatul din Odorheiul Secuiesc

Până în momentul de față nu s-a stabilit cauza exactă a prăbușirii internatului din Odorheiu Secuiesc, însă există mai multe ipoteze. Una dintre ele ar fi aceea că structura clădirii ar fi fost afectată de lucrările ce se fac la rețeaua de canalizare din municipiu.

Pe de altă parte, autoritățile spun că prăbușirea ar fi putut fi cauzată și de infiltrațiile de apă în pereții căminului, clădirea fiind construită în urmă cu 110 ani.

„Clădirea nu a aparţine Primăriei, clădirea aparţine Bisericii Catolice, deci este domeniu privat. Nu am de unde să ştiu dacă, în momentul de faţă are toate avizele” ,  a declarat Noemi Zorgo, purtător de cuvânt Primăria Odorheiul Secuiesc.

Din nefericire, David și-a pierdut viața în timpul tragicului eveniment de la Odorheiul Secuiesc. Acesta urma să împlinească 18 ani de Crăciun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *